İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, vefatının 24. yılında Alparslan Türkeş anısına Ankara’da bir otelde düzenlenen “Türk Milliyetçiliğine Adanmış Bir Ömür” konulu konferansa katıldı. Anma programında Türkeş için Kur’an-ı Kerim okundu. Türkeş’in fotoğraflarının yer aldığı sinevizyon gösterildi. Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş Taş, yurt dışından konferansa katıldı. Taş, babasını doğru düzgün anlatabilmeyi ve gelecek nesillere aktarmayı miras olarak kabul ettiğini söyledi.

Konferansın ardından Akşener, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkeş’i anan Akşener, “Bugün burada kendisiyle zaman geçirmiş büyüklerimiz ve değerli kızları Ayyüce hanımefendinin katılımıyla rahmetli Başbuğu çeşitli yönleriyle andık. Kendimizi çok iyi hissettik. Bizim gibilerin üzerindeki emeğini hatırladık” dedi.

Akşener, program sonrası 104 emekli amiralin Montrö bildirisinin ardından gözaltına alınmasını değerlendirdi. Akşener, gece vakti yaptığı açıklamayı “27 Nisan’ı yaşamış, 367’lik oy meselesini yaşamış, 28 Şubat’ı yaşamış neslin mensupları olarak böyle gece yarısı açıklamayı ve adına da bildiri denmesini doğru bulmadığımızı kamuoyuna paylaştık. Montrö’nün tartışmaya açılmasıyla ilgili herkes fikrini açıklayabilir. Ama bu gece yarısı olmaz…. İktidarın üzerinde tepinmesine argüman oluşturan bir konuyu zevzeklik olarak değerlendirdim” diye konuştu.

“Muhalefet partileri olarak Meclis Başkanı’nın Montrö çıkışını en sert biçimde eleştirdik. İktidar partisi de tavır almadı, Meclis Başkanı da yanlış anlaşıldığını beyan etti” diyen Akşener, böyle bir bildiriye gerek olmadığını kaydederek, “İktidar partisinin kutuplaştırmasına yol açacağını bildik. Dün önce demokrasinin yanındayız. Siyasetçinin muhatabı siyasetçidir. Bunu zevzeklik olduğunu söyledim” diye ekledi.

“BİR KISMI SARAY’DA YAŞAYAN, PEK ÇOK ZEVZEKLİK YAPAN BÜROKRAT VAR”

Akşener, amirallerin gözaltına alınmasına “Siz gözaltına alma yoluna giderseniz, iktidara şunu sorma hakkımız var. Bu zevzekliklerin yapıldığı çok sayıda iktidar partisi bürokratları var. Yani siyasi partilere, bu sefer de muhalefete ayar vermeyi isteyen, iktidar partisini öveceğim derken hadsizlik ve saygısızlık yapan, tanzim etmeye kalkışan, bir kısmı Saray’da yaşayan, pek çok zevzeklik yapan bürokrat var” dedi.

“ATANMIŞLARIN ZEVZEKLİKLERİNİ DE GÖZALTINA ALARAK SORUŞTURUN BAKALIM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunan Akşener, “Madem burada bir gözaltı süreci başlattınız, muhalefet partilerine ve genel başkanlarına hakaret eden, yargıçlardan Saray şürekâsına atanmışların zevzekliklerini de gözaltına alarak soruşturun bakalım, bunun da takipçisi olacağız” diye vurguladı.