İYİ Parti lideri Meral Akşener, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili yaptığı konuşmayı Twitter'dan hatırlattı. Akşener, o konuşmasında şöyle diyordu: 

"2 gün önce 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ydü. Her sene olduğu gibi kadınlar olarak bu sene de, sözüm meclisten dışarı ama, yine erkek nutuklarını dinledik. Kadını insan yerine koymayanların aslında ne kadar kadınsever olduklarını dinledik. Dost meclislerinde kadına karşı her türlü ahlaksızlığı yapanların aslında düpedüz feminist olduklarını dinledik. Ya adamlar feministmiş, şimdi öğrendik. İş yerlerinde, ofislerinde, kadına karşı her türlü mobbingin uygulandığı, kariyer yapmak isteyen kadınların önüne her türlü engelin koyulduğu şirketlerin aslında ne kadar eşitlikçi olduğunu dinledik. Nitekim tüm bunları geçen sene de dinlemiştik. Ama son bir yılda 304 kadının öldürüldüğü, her gün karakollarına yüzlerce şiddet şikayeti yapılan Türkiye'de görüyoruz ki maalesef değişen bir şey yok.

* Kadınlar Günü yaklaşırken Samsun'da bir anne, evladının gözü önünde şiddet gördü. Hem de ne şiddet. Daha onun şokunu atlatamadan Ankara'da Reyhan Korkmaz kocası tarafından katledildi. Hemen ardından Aydın'da 92 yaşındaki hanım nineyi cinayete kurban verdik.

* Sayın Erdoğan, diyorsun ki 'Tek bir kadının dahi şiddet mağduru olmadığı güne kavuşuncaya kadar bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz'. Madem öyle, o zaman altına imza koyduğun sözleşmeyi, yani İstanbul Sözleşmesi'ni uygulayacak, şiddet mağduru kadınları koruyacak önlemleri alacaksın.