Pek çok suçlamanın merkezinde, 2016'dan bu yana İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu var. 

Soylu ile uzun süredir işbirliği yaptığını iddia eden Peker'in doğrudan alaylarıyla karşı karşıya kalan güç durumdaki bakan, geçtiğimiz gün ulusal televizyonda bir haftadan kısa bir süre içinde ikinci kez göründü. Soylu, iddiaları reddedip istifa etmeyeceğini belirtiyor.

‘’GÜVENİLİRLİĞİ ARTMADI’’

Sabancı Üniversitesi'nde siyaset bilimi profesörü olan Berk Esen, Al-Monitor'e, “Güvenilirliğini artırdığını hiç sanmıyorum. Peker'in iddiaları hala havada ve cevaplanmayı bekliyor" dedi. 

Gelişmeler, ekonomik sıkıntılar ve Covid-19 salgınının yanlış yönetildiği anlaşılan son anketlerde desteğinin düştüğünü gören AKP'de artan kırılma söylentilerinin ortasında geldi.

Gözlemciler, Soylu ve milliyetçi destekçilerini, AKP saflarında nüfuz kazanma mücadelesinde eski maliye bakanı ve Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın liderliğindeki bir fraksiyonla sık sık karşı karşıya getiriyor.

BAHÇELİ’DEN TAM DESTEK

Peker’in suçlamaları karşısında şimdiye kadar çok az yetkili Soylu’yu savundu, ancak Türkiye’nin iktidar koalisyonunun önde gelen Erdoğan müttefiklerinden olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son haftalarda Soylu’ya defalarca kefil oldu. 

Bahçeli yaptığı konuşmada Peker'e karşı yasal işlem çağrısında bulun ve "Türkiye’nin gündemi video kayıtlarıyla rehin alınamaz ve sosyal medya iftirasıyla ele geçirilemez" dedi.

PEKER’DEN YENİ GÖRÜNTÜ

Habertürk'te konuşan Soylu, kendisi ile Peker arasındaki herhangi bir bağlantıyı reddetti ve bir iş ortağı olan Reşat Hacıfazlıoğlu'nun örgüt lideriyle ilişkisi olma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi. 

Peker yanıt olarak, geçtiğimiz akşam Hacıfazlıoğlu’yla görüntülü konuşmasını yayınladı. Kayıtta, Bakan Süleyman Soylu ile yaşadığı sorunları ve bunları nasıl düzeltmeleri gerektiği hakkında konuşuluyor.

(Çeviri: Polemikhaber)