Adana’nın Aladağ İlçesi’nde Süleymancılar cemaatine ait kız yurdunda 29 Kasım 2016’da çıkan 11’i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği yangınla ilgili davada karar çıktı. Yurt Müdürü Cuma Ali Genç 13 yıl 9 ay hapis cezası aldı. 8 kişiye 4 yıl ile 15 yıl arasında hapis cezaları verildi.

11'İ ÇOCUK 12 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Adana'nın Aladağ ilçesinde Süleymancılara ait kaçak yurtta 29 Kasım 2016 yılında yangın çıktı. 11'i çocuk olmak üzere 12 kişi yangın nedeniyle ölürken, 24 çocuk da yaralandı.

EN YÜKSEK CEZA 15 YIL HAPİS

18 kişinin yargılandığı davanın istinaf duruşması, Adana Bölge Adliye Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nin sanıklar hakkında verilen hükmü ortadan kaldırılarak; sanık İsmail Uğur'un bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olma suçundan neticeten 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanık Cuma Ali Genç'in bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olma suçundan neticeten 13 yıl 9 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanıklar Mahmut Deniz, Mahir Kılıç, Mustafa Öztaş, Ramazan Keleş, Ramazan Dede'nin bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olma suçundan neticeten 11 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına ve sanık Zeki Yılmaz'ın taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olma suçundan neticeten 4 yıl 2 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

CAN ATALAY'IN KATILMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Davanın avukatlarından, Gezi Parkı davasından tutuklanan avukat Can Atalay, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılmak istedi, mahkeme heyeti talebi reddetti.