DEVA Partisi, büyük kongresini gerçekleştiriyor.

Kongrede konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, siyasete girme sebebinin '1998 yılında ablasının başörtüsünden dolayı acı çektiği' dönemi anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Babacan, bu olaydan sonra siyasete girdiğini belirtti.

 

Babacan'ın konuşması özetle şöyle: 

"EZİLMENİN NE OLDUĞUNU İYİ BİLİRİZ: Bugün siyasete ilk girdiğim yılın üzerinden neredeyse 20 yıl geçti, şimdi de bambaşka bir baskı dönemindeyiz. Ezilenler iktidar gücünü ele alınca değişti, başkalarını ezmeye başladılar. Biz ezilmenin ne olduğunu iyi biliyoruz. Ezilmenin ne olduğunu iyi bilenler başkasını ezmez. 

ŞU AÇIKLANAN ASGARİ ÜCRETİ GÖRÜYOR MUSUNUZ! BUNLARIN HAYATTAN HABERİ YOK: 2001'den bu yana 19 sene sonra, içinde bulunduğumuz ülkede insanlar maalesef yine aç. Kötü yönetim yüzünden yoksulluk hızla yayılıyor. Çiftçiler, üreticiler elindekini, avucundakini kaybediyor. Esnaf günlerce siftah yapamıyor. Emeklilerin aldıkları maaş günbegün eriyor. Sabit gelirli vatandaşlarımızın insan onurunu ayaklar altına alan bir hayat standardına mahkum edildiğini görüyoruz. Memura, işçiye onurunu, gururunu aşağılayan sefalet ücretleri reva görülüyor. Şu açıklanan asgari ücreti görüyor musunuz? Bunların çarşı pazardan artık haberi yok, gerçek hayattan haberi yok.

BEKA DEDİKLERİ ŞAHSİ BEKAYA DÖNMÜŞ: Taraflı Cumhurbaşkanı, akraba bakan el ele verdiler yıllardır biriktirilen döviz rezervini eksi 49 milyar dolara indirdiler. 2 yılda böylesine bir zarar verilebilir mi memlekete? Bu kadar mı kıymetli o koltuk? Şu anda beka dedikleri, bir kişinin şahsi bekasına dönmüş durumda. Memleketinin bekasını düşünen yok. Memleketinin bekasını düşünen, çiftçiye sadece 22 milyar para koyarken faiz ödemesine 179 milyar para koymaz. Bunlar faiz lobisi deyip durmuyor muydu? Yüksek faiz vatanı satmak demiyorlar mıydı? Unutmayalım o günleri.

OLAY TV TEPKİSİ: Medya her gün daha da fazla susturuluyor. Ekranlar karartılıyor, gazeteciler tutuklanıyor. İşte son örnek. Beni bir televizyon kanalına davet ettiler. 3 hafta sonraya anlaştık, yayını yaptık. 3 hafta sonra kanal kapatıldı. Niye, tarafsız yayın yapma çabasında olan düzgün bir ekip kurdular. Ama maalesef bu ekibin arkasında durulmadı.

KAYYUMLAR ÜLKESİ OLDUK: Hukukun üstünlüğü yerine bir insanın keyfi kararlarının üstünlüğüne biat ediliyor. Belediyelere teker teker kayyum atanıyor. Şimdi bir kanun çıkardılar, derneklere de kayyum atamanın önünü açtılar. Yani utanmasalar bir kanun daha çıkarıp siyasi partilere de kayyum atayalım da bitirelim şu muhalefeti diyecekler. Kayyumlar ülkesi olduk."

MESAJ GÖNDEREN PARTİLER

Tüm siyasi partilere kongreye katılım için davet gönderildi. Salgın nedeniyle siyasi partilerden katılım olmazken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hür-Dava Partisi Genel Başkanı İshak Sağlam, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Hak ve Özgürlükler Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Epözdemir, Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, başarı temennilerinde bulundular.

 

DEVA PARTİSİ BÜYÜK KONGREYİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Ali Babacan'ın liderliğindeki DEVA Partisi, 1. Olağan Kongresi'ni bugün Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirdi.

Pandemi koşulları nedeniyle hafta içinde yapılacak kongreye sadece parti yöneticileri ve delegeler katıldı.

Siyasi Partiler Yasası gereği, bir siyasi partinin seçime girebilmesi için 81 ilin en az yarısında örgütlenmesi ve seçimlerden en az 6 ay önce, seçilmiş delegelerle olağan büyük kongresini gerçekleştirmesi gerekiyor.

DEVA Partisi, 1. Olağan Kongresi'ni yaptıktan sonra Haziran ayı sonunda genel seçimlere girme yeterliliğini sağlamış olacak.