DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bodrum Milas’ta esnafı ziyaret etti. Milas esnafı Ali Babacan’a dert yandı.

“YOLSUZLUKLAR ALDI BAŞINI GİDİYOR”

Babacan’ın yaptığı ziyaret esnasında, elektronik ev aletleri satan bir esnafla aralarında şu diyaloglar yaşandı:

Esnaf: Türkiye iyi yerlere gitmiyor. Sizleri çok eskiden beri takip ediyorum ben.

Ali Babacan: Türkiye iyiye gitmediği için biz tekrardan kolları sıvadık. İyiye gideceğini düşünseydik zaten biz bunları yapmazdık.

Esnaf: Keşke bunu 7-8 sene önce düşünseydiniz. Davutoğlu’na da aynısını söyledim. Çünkü yok. Dağdan PKK indi şehre, yolsuzluklar aldı başını gidiyor. İnşallah düzelecek.

Ali Babacan: Düzelir. Düzelir. Desteğinizle ve dualarınızla…

Esnaf: Amin. İnşallah. Dualarımız sonsuz. Gerçekçi olmak lazım, doğru olmak lazım, adaletli olmak lazım. Kimsenin hakkını hukukunu yememek lazım. Hakkını hukukunu ye. Sonra ben Müslümanım. Yok öyle bir dünya. Yok öyle bir dünya başkanım.

Babacan: Formül belli...

Esnaf: Formül belli... 

“BİR AN ÖNCE BAŞIMIZDAN GİTSİN BUNLAR”

Ali Babacan’ın Milas’ta esnaf ziyaretleri sırasında yolda karşılaştıkları bir vatandaş Ali Babacan’a, “Politikalarınızı takip ve takdir ediyoruz. Ülke için gerçekten bir geleceksiniz. Uzun zamandır ben sizi takip ediyorum. İnşallah iktidara gelirsiniz. Daha çoğulcu, insanları ötekileştirmeden, birleştirerek, Türk’ü-Kürt'ü , sağı-solu fark etmez hepimiz kardeşiz. Bir an önce başımızdan gitsin bunlar” dedi.

“TIR ŞOFÖRLERİNİN, NAKLİYECİLERİN SIKINTILARINI GİDERİN”

Ali Babacan’ın esnaf ziyareti sırasında karşılaştığı, tır şoförlüğü yapan bir vatandaş böyle dert yandı:

Şoför: Tır şoförlerinin, nakliyecilerin sıkıntılarını giderin. Ceza puanlarını kaldırın. Benim 15 puanım kaldı. 15 puan daha ceza yersem 3 ay açım. Dört tane çocuk besliyorum ben. Benim gibi 6 milyon tırcı var bu ülkede. Biz bu ülkenin bütün yükünü çekiyoruz. Evinizdeki tuvalet kağıdına kadar biz getiriyoruz. Ama bütün sıkıntıyı da biz çekiyoruz. Bana 11 saat dinlenme süresi veriyor. Dinlenecek park vermiyor. Adam Petrol Ofisi’ne koymuyor. Ben seni burada 11 saat tutamam diyor. Siz onlarla ilgilenin Sayın Ali Bey.

Ali Babacan: Türkiye’deki park yeri sayısı 11 saate yetmiyor. O yüzden. Hepsinin komple planlanması lazım. Çalışacağız inşallah.