Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı (BMYK) ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, kurul toplantısından sonra bazı açıklamalarda bulundu.

Oktay, sigara, diğer tütün ürünleri ve alkol ürünlerinin ticaretine ilişkin yeni yasakların yolda olduğunu ifade etti.

14 Şubat 2019 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan genelgeyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın başkanlığında yeniden oluşturulan BMYK tarafından ‘Bağımlılık ile Mücadele Seferberliği’ başlatılacağı açıklandı. 

Oktay, tütün ve alkol ürünlerinin satışını gösteren tabela ve ayaklı panoların kullanımı ile ‘meyhane, tobacco shop, nargile cafe’ gibi isimlerin iş yeri adı olarak verilmesinin önüne geçileceğini söyledi.

Milliyet'ten Abdullah Karakuş'a konuşan Fuat Oktay, 26 Ocak'taki BMYK’nın üçüncü toplantısını hatırlattı. Bağımlılıkla mücadeleyi "uyuşturucu, tütün ve tütün ürünleri, alkol ve davranışsal (dijital bağımlılık, kumar vb.)" gibi dört ana başlıkta topladıklarını ifade eden Oktay, "Nargilelik tütün ürünlerinde aromanın yasaklanmasına yönelik düzenlemeler yapmak da eylem planlarımız dâhilinde" diye belirtti.

İnternet ortamına da düzenleme getireceklerini belirten Oktay, "Tüm internet servis sağlayıcıları yeni aboneliklerini, aksi talep edilmedikçe, güvenli internet hizmeti ile başlatacak" dedi. Oktay'ın açıklamalarına göre, siber zorbalık ve dijital kumara yönelik de önlemler getirilecek.