Muhalefet tarafından iktidara yakın haberler yapması ve 31 Mart yerel seçiminde tartışmalara neden olacak kararlar alan ve seçim sonuçlarını yaklaşık 15 saat boyunca yayınlamayan Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı'nın görevden alınması dikkat çekerken, Kazancı'nın yerine ise TRT World’den Serdar Karagöz'ün getirildiği iddia edildi.

Söz konusu haberlerden sonra, Serdar Karagöz'ün sosyal medya hesabını kapatması dikkat çekti.

ŞENOL KAZANCI KİMDİR?

Şenol Kazancı 1975 yılında İstanbul’da doğdu. Aslen Trabzonludur. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olan Kazancı ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.

TVNET haber kanalının genel yayın yönetmenliğini yapan Kazancı 2011 yılına kadar aynı zamanda Yeni Şafak Gazetesi’nde de yazarlık yaptı.

Kazancı 2011 yılında Başbakan Başdanışmanlığı görevine getirildi.

Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirilen Kazancı eş zamanlı olarak Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanlığı görevini de yürütüyordu.

Şenol Kazancı evlidir. Zeynep ile Ayşe’nin babasıdır.

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanvekili Salih Melek, yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş, Prof. Dr. Mehmet Refik Korkusuz ve Mücahit Küçükyılmaz’ın katıldığı toplantıda, Şenol Kazancı Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine oy birliğiyle seçildi. Toplantıda ayrıca Kazancı’nın, AA Yönetim Kurulu Başkanı seçilmesi ve Genel Müdür olarak atanması da kararlaştırıldı.