Ankapark oylamasında ilk sonuçlar açıklandı! Ankapark’ın geleceği için düzenlenen ankete katılım gösteren yurttaşların aklındaki ilk fikir yeşil alan oldu. Ankete ilk 3 gün 59 bin 149 kişi katılım gösterdi.

DHA’nın haberine göre; Ankara Büyükşehir Belediyesi, talan edilen Ankapark'ın geleceğini Ankaralılara sormak üzere anket düzenledi. Ankete ilk 3 gün 59 bin 149 kişi katılırken 14 bin 884'ü 'yeşil alan', 11 bin 215'i 'hayvanat bahçesi', 8 bin 425'i 'Atatürk Orman Çiftliği', 7 bin 343 kişi 'yürüyüş alanı', 2 bin 751'i ise 'eğlence alanı' olarak kullanılmasını istedi. Ankete katılanlardan ayrıca 2 bin 787 kişi Ankapark'ın ücretsiz olmasını talep etti. Ankete en yoğun katılım Çankaya, Yenimahalle, Etimesgut ilçelerinden, en az katılım ise Evren ilçesinden oldu.

"YEŞİL ALAN GÖRÜŞÜ ÖN PLANDA"

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, devir işleminin ardından parkı vatandaşlara açtıklarını belirterek, "Biz şunu istiyoruz; Bir kişi karar verdi ve bu park yapıldı. Şimdi en azından geleceğini parayı veren, yani halkın kendisi karar versin istiyoruz. Gelin görün, ne kadar harcanmış bilin. Videoları izleyin. Fotoğrafları görün. Canlı olarak görün. Nasıl teslim aldığımızı görün.

Hukuki mücadeleyi takip edin. Son nihai kararı siz verin. Bugüne kadar 59 bin yorum geldi. Bu, Ankaralıların bu durumu sahiplendiğini gösteriyor. Şu ana kadar en çok ‘yeşil alan’ olsun görüşü ön planda. ‘Hayvanat bahçesi’, ‘yürüyüş yolları’, ‘park olarak işletin' diyenler var. Bizim burada yaptığımız araştırmada iki kelime öne çıkıyor. ‘Ücretsiz olsun’ ve ‘nefes’. Halk nefes alabileceği, ailesiyle gidebileceği bir yer arayışında" diye konuştu.