Apple’ın Program Yöneticisi Janneke Parrish, kendisine şirket ekipmanlarındaki materyalleri sildiği için işine son verildiğini bildirdiğini söyledi. Ancak Parrish, işyerindeki aktivizmi nedeniyle kovulduğuna inandığını söyledi.

Parrish, "Bana göre bu, işverenimde meydana gelen suistimaller, ödeme eşitliği ve genel olarak işyeri koşullarımız hakkında konuştuğum gerçeğine açık bir şekilde misilleme gibi görünüyor" dedi. 

'KOVMAK EN KOLAYI'

Parrish, yaz boyunca, mevcut ve eski Apple çalışanlarının taciz ve ayrımcılık deneyimlerini sosyal medyada detaylandırmaya başladı. Parrish ve bazı meslektaşları, hikayeleri sosyal medyada ve bir yayın platformunda '#AppleToo' başlıklı haftalık bir özette yayınlamaya başladılar.

© Fotoğraf /  Apple çalışanından itiraf: Tacize karşı durduğum için kovuldum 

Parrish, şirket kurallarına uymaya özen gösterdiğini ve gizli olduğuna inandığı bilgileri asla paylaşmadığını söyledi ve "İnsanların işine son vermenin, çalışanları gerçekten dinlemekten daha kolay" dedi. 

ŞİKAYETLER BİTMİYOR

Apple, yakın zamanda çalışan huzursuzluğunun başka örneklerini de yaşadı. Geçen ay, iki Apple çalışanı şirketi Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu'na ihbar ettiklerini söyledi. Çalışanlar, Apple'ı misilleme yapmak ve diğer iddiaların yanı sıra çalışanlar arasında ücret tartışmasını durdurmakla suçladı.

Apple, "olumlu ve kapsayıcı bir iş yeri yaratmaya ve sürdürmeye derinden bağlı olduğunu" ve çalışanların "tüm endişelerini" ciddiye aldığını söyledi. ABD yasaları, çalışanların çalışma koşulları, ayrımcılık ve eşit ücret gibi belirli konuları açıkça tartışma hakkını korur. 

Reuters