Son yıllarda döviz kurlarında yaşanan gelişmelerle birlikte araç fiyatları yükselişe geçti. Sıfır araba fiyatlarının el yaktığı bu dönemlerde araba almak isteyen vatandaşların tek umudu ÖTV indirimi.

SIFIR ARABADA ÖTV İNDİRİMİ İÇİN YETERLİ ORTAM OLUŞTU

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati daha önceki ÖTV indirimiyle ilgili gelen sorulara “Hayır, araç satışlarında bir düşme yok, araç kuyrukları var. Talepleri karşılayamıyorlar, ÖTV'yi niye indirelim? Beyaz eşyada tarihi rekorlar kırılıyor ihracatta ve iç tüketimde, ÖTV'yi niye düşürelim?” ifadelerini kullanmıştı. Bakan Nebati’ye göre, ÖTV indirimi gelmemesi talebin fazla olmasından kaynaklanıyordu. Son aylarda ise sıfır arabaya olan talep oldukça azaldı. Otomotiv sektörünü yakından takip edenlerde iyi bilir ki Şubat, Mart ve Nisan ayları otomobil sektörü için çok da parlak olmayan dönemlerdir. Bu durumun da göze alınarak ÖTV indirimi için yeterli şartların oluştuğu sektör uzmanları tarafından dile getiriliyor. Sonuç olarak kısa vade için sıfır otomobillerde bir ÖTV beklentisi ciddi anlamda oluşmuş durumda. Tabi ki bu beklentiler AK Parti hükümeti tarafdından karşılık bulur mu bunu zaman gösterecek.

İKİNCİ EL ARABA FİYATLARININ AŞAĞI DÜŞMESİNDE ÖNEMLİ BİR ETKEN

Ayrıca ÖTV’de yapılacak bir indirim uygulaması ikinci el araba fiyatlarının da aşağı düşmesinde önemli bir etken olacaktır. Bu aralar sıfır ya da ikinci ek yeni bir araba almayı düşünüyorsanız bu olasılıkları da göz önünde bulundurmanız sizin açınızdan olumlu sonuçlar verebilir.