'Nasıl bir Ardahan hayal ettiğini' anlatan Başkan Demir, özellikle kültürel projelere ağırlık verdiklerini söyledi. 

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir geçmiş dönemlerde Ardahan Belediyesi'nin araç kiralamaya büyük bir bütçe ayırdığını belirtti ve kendi döneminde araçların sıfırlarıyla Belediye'ye kazandırıldığını açıkladı. 

Başkan Demir "Türkiye'de kiralık araç dönemini bitiren tek belediyeyiz. Bunları; devletin, belediyenin, merkezi hükümetin cebinden kör kuruş çıkmadan hibe olarak kazandırdık. 
Tümü bağıştır. Bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz. Eski kiralık araçlar gitti, sıfır araçlar belediyenin oldu. Ben; Ayşe Teyze'den, Fatma Abla'dan, Mehmet Amca'dan 40 lira su parası alıp 20 kişiye hortumlatmam. 10 yıda 8.6 Milyon kira parası ödenmiş. Artık bu gider sıfırlandı. Biz bu parayı mahalle aralarımızda asfaltlanmamış yollara ayıracağız. Ardahan'ı 81 ilin kaşıkçı elması yapacağız." dedi.

"DOĞU EKSPRESİ'NİN SON DURAĞI ARDAHAN OLSUN"

Ankara-Kars arasında yolculuk yapan TCDD Doğu Ekspresi, son zamanlarda oldukça popüler olmuştu. 

Yolcular iki nokta arasında birçok ilde mola vererek şehrin güzelliklerini görme imkânı bulabiliyordu. 

Pandemi nedeniyle ara verilen seferlerin yakında başlayacağı düşünülüyor. 

Ekspres'in son durağının Ardahan olmasını isteyen Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir; Kafkaslar'a açılan kapı, havası en temiz il, hayvancılığa en elverişli yaylalar, petrol ve doğalgaz boru hatlarıyla Avrupa'ya giden hattın 
giriş noktası ve su kaynakları açısından riskin olmadığı nokta olması sebebiyle Ardahan'ın stratejik bir nokta olduğunu vurguladı.

Ardahanlılar'a çağrı yapan Başkan Demir, ayrıca Kafkas Arı ırkının korumaya alındığını ve dünyanın en kaliteli balının burada üretildiğini belirtti. 

SANATÇI BAŞKAN KONSER GELİRLERİNİ KIZ ÇOCUKLARINA BAĞIŞLIYOR

Bir ses sanatçısı da olan Faruk Demir, Ardahan'da bir halk oylaması yaparak geliri kız çocuklarına bağışlanacak konserler verilmesi konusunda halkın düşüncelerini sordu. 

Halkın %96'sı Başkan Demir'in konser vermesi yönünde oy kullandı. 

Milli Bayramlarda farklı noktalarda sahne alan Demir, yetim 36 kız çocuğuna 1 yıl boyunca burs sağlandığını duyurdu. 

ARDAHAN'A 250 KİŞİLİK FABRİKA

Ramazan Bayramı'ndan sonra faaliyete geçecek 250 kişilik tekstil fabrikasının müjdesini veren Demir fabrikayı hayata geçiren iş insanının, fabrikada işe ihtiyacı olan 250 kişinin istihdam edilmesi halinde 500 kişilik yeni bir fabrika kuracağını da duyurdu. 


FARUK DEMİR KİMDİR?

Faruk Demir 1963 yılında Ardahan'ın Hanak ilçesinde dünyaya geldi.

İlk ve orta öğrenimini Ardahan Hanak'ta tamamladı. 

1982 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Şan bölümüne girdi ve mezun oldu.

1987 yılında TRT'nin açmış olduğu yetişmiş ses sanatçısı sınavında başarılı olarak Türk Halk Müziği ses sanatçısı unvanıyla TRT'de çalışmaya başladı. 

Bu görevi 1999 yılına kadar aralıksız sürdürdü. Bu zaman dilimi içerisinde TRT televizyonlarında Kuşaktan Kuşağa, Yüreğimizin Dili Türkülerimiz, Türküye Merhaba gibi çeşitli Türk Halk Müziği programlarında sunuculuk ve danışmanlık yaptı. Aynı yıllarda, kendi bestelerinin de yer aldığı Güneşim Ol ve Ardahan'ın Yollarında isimli iki albüm çıkardı.

1999 yılında DSP'den milletvekili adayı oldu ve 21. dönem Ardahan Milletvekili olarak parlamentoya girdi. 

Parlamentoda İnsan Hakları Komisyonu üyeliği TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı ve Türkiye-Singapur Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlıkları yaptı.

MESAM (Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği) Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapan Faruk Demir, aynı zamanda Ardahan İli Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de sürdürdü. 

Söz yazarlığı ve beste çalışmalarının yanı sıra Anadolu'nun çeşitli yörelerinden derlediği geleneksel türküleri kültürümüze kazandırmaya devam ettirmektedir. 

Sözleri Aşık Mahzuni Şerif'e ait olan M. Kemal Atatürk'e yazılan "sarı saçlım mavi gözlüm" adında türküyü tekrar hayat kazandırmıştır.

2019 yerel seçimleri'nde CHP'den Ardahan belediye başkanı seçildi.