Cumhurbaşkanlığı tarafından hibe edilen 750 bin liralık aracı itfaiye öncü aracı yapan Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, 750 bin liralık aracı vergisiz 280 bin liraya mal ettiklerini söyledi.

Belediyenin sosyal medya hesabından Çiftçi'nin yaptığı tanıtım videosu paylaşıldı:

"Belediyemizin araç parkurunu yenilemeye devam ediyoruz. Bu bağlamda Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı tarafından hibe edilmiş olan para ile bugün ki değeri 750 Bin TL olan aracı 280 bin TL gibi bir fiyata belediyemize kazandırmış olduk.

İTFAİYE ÖNCÜ ARACI statüsüne dahil edilerek KDV ve ÖTV'den muaf tutulan aracımız böylelikle 280 bin TL’ye almış olduk.

Başkanımız Sayın İsmail Hakkı ÇİFTÇİ yapmış olduğu açıklama ile bir müjdeyi daha verdi. Alınan aracın yanında birde Hidromek Marka Ekskavatör ‘ün de siparişinin verildiğini İlçe halkına duyurdu.

Bu duyurusunun ardından da 32 metrelik tam donanımlı itfaiye aracının alınması ile ilgili de girişimlerinin devam ettiğini ifade etti.

Başkanımız ayrıca "Alınan araç ve iş makinaları için desteklerini sunan Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı olmak üzere, Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanımız Sayın İhsan ALKAN, araçların alınması için onay veren Belediyemizin kıymetli meclis üyelerine ve emeği bulunan herkese teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu araçların yanı sıra tam teşekküllü itfaiye teşkilatımızı oluşturmak üzere de gerekli girişimlerimizi yaptık. İnşallah yakın zamanda da 32 metrelik tam donanımlı itfaiye aracımızı makine parkımıza kazandırmış olacağız. Bu araçlarımız ile İlçemize etkin bir şekilde hizmetlerimizi götüreceğiz inşallah" diyerek sözlerine devam etti.." 

Çiftçi, 32 metre merdiveni olan bir itfaiye aracını da kısa sürede alınacağını söyledi.