e-ticaret sitesi n11 .com, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde tepki çeken bir mesaj paylaştı. Site, tepkiler üzerine özür diledi ve konunun yanlış anladıldığını belirtti.

n11. İsimli alışveriş sitesi, dün mobil kullanıcılarına şu ifadelerin kullanıldığı bir mesaj gönderdi:

“İçimize sinmedi, rahatsız olabileceğini göze alarak – en azından siren çalmayarak- mesaj atıyoruz. Saat 00.00 itibarıyla özel indirimli ürünler sayfası açılacak…”

n11’in bu mesajının Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde “en azından siren çalmayarak” ifadesi kullanılarak paylaşılması tepki çekti. Site, konunun yanlış anlaşıldığını ifade ederek bir özür açıklaması yayınladı. 

"YANLIŞ ANLAŞILDI"

n11.com'un açıklaması şöyle:

Değerli kamuoyuna;

n11 alışveriş sitemizin her yıl düzenlediği Alışveriş Festivali bu yıl da 11.11.2018 gece yarısı başlamıştır.

Alışveriş Festivalini duyurmak amacıyla bir tanıtım kampanyası haftalar öncesinden başlatılmıştır.
Gece yarısı sitemizden kampanyamızın başladığını duyuran bir bildirim atılmıştır.
Bu bildirimde “sirenler çalıyor” kampanyasına gönderme yapılmıştır.

Gece yarısı rahatsızlık vermemek amacıyla sessiz modda gönderilen bildirim metnine kampanya temamız olan siren kavramını konu etmek, Aziz Ata’mızın hatırasına sahip çıktığımız bu günde malesef çok yanlış anlaşılmış ve yanlış yorumlanmıştır.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Atatürk’e ve onun ilkelerine bağlılığımız bizim en vazgeçilmez değerlerimizden biri iken bu talihsiz durumla karşılaştığımız için çok üzgünüz. Bu yanlış anlaşılmaya mahal veren bildirimden dolayı içtenlikle özür dileriz.

AÇIKLAMA TEPKİLERİ DİNDİRMEDİ

Ancak bu açıklama da yurttaşların tepkisini dindirmedi. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da açılan #n11Boykot  hashtagı gün içinde üst sıralara yükseldi. Çok sayıda kullanıcı, n11.com'u eleştirmeyi sürdürdü.