Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör atamasını protesto eden öğrencilerin eylemine katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için kullandığı, "DHKP-C militanıdır" sözleriyle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Nacho Sanchez Amor, "Bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, 'DHKP-C militanıdır' diye atıfta bulundu. DHKP-C bir terör örgütüdür. Bu, ona karşı artan baskının üstüne gelen son derece ciddi bir suçlama. Kaftancıoğlu hedef alınıyor" diyerek Kaftancıoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıtını paylaştı.

BOĞAZİÇİ'NDEKİ MÜDAHALELERE TEPKİ GÖSTERDİ

Amor, daha önce Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olaylara ilişkin, "Dün Prestijli Boğaziçi Üniversitesi'nde cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle tartışmalı Rektör atamasını protesto eden öğrencilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiler....Bugün 15'ten fazla öğrenciyi gözaltına almak için şafak baskınları düzenlendi. Görünüşe göre Türkiye yetkilileri eleştirilere ancak baskı yoluyla müdahale edebilir" demişti.