Taksim Camii'nin açılışın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ne geçti. 

"Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında hafızlıklarını tamamlayan 136 öğrenci, Erdoğan’ın katılımıyla Ayasofya'da dün düzenlenen programda icazet aldı. 

ATATÜRK'E LANET

Program sırasında Mustafa Kemal Atatürk'e lanet okunduğu ortaya çıktı. Erdoğan'ın da dinlediği anlarda şu ifadeler kullanıldı: 

"Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldiki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir... Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma..."

ÖMER ÇELİK'TEN TEPKİ

Yurttaşlardan gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul’umuzu ve ülkemizi  tehdit eden düşmana karşı 'geldikleri gibi giderler' diyen İstiklal Savaşı’mızın Başkomutanı, Devletimizin kurucusu, İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk milletimizin ortak ve yüksek değeridir. Atatürk ve silah arkadaşlarının düşmana karşı verdiği soylu mücadeleyle ülkemiz ve milletimiz ile ezanımız, camilerimiz ve mescidlerimiz de düşman tehdidinden kurtulmuştur. Rahmet ve şükranla anıyoruz'' ifadelerini kullandı.