Maltepe’de öğretim görevlisi Dr. Aylin Sözer’i öldüren Kemal Ayyıldız, polis merkezindeki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilmişti. 

Aile İçi Şiddet Bürosu savcısına ifade veren şüpheli, ifade işlemlerinden sonra “canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti.

Hakimlik, şüpheli Kemal Ayyıldız’ın “canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan tutuklanmasına karar verdi.

‘AKLİ DENGEM YERİNDE OLSAYDI BU OLAYI ZATEN YAPMAZDIM’ DİYE SAVUNDU

Şüpheli Kemal Ayyıldız hakimlikteki sorgusunda, “Son 3 buçuk 4 aya yakındır metamfetamin isimli uyuşturucu maddeyi kullanıyorum. Ben kendisine ‘Manisa’ya eşim, çocuklarım ve ailemin yanına gideceğim’ dedim. O sırada bana bağırmaya başladı. Ben de ona bağırmaya başladım. Uyuşturucunun etkisi ile şuurumu kaybetmeye başladım. Aylin’in mutfakta çekmeceyi açtığını gördüm. Oradan bıçak alıp geldi. Kapının en üst kilidini açtım, sonrasında bir daha bana bıçak salladı. Ben de kolunu tutup etkisiz hale getirmeye çalıştım. Sonrasında kendimi kaybettim, ne yaptığımı bilmiyorum. Bu hareketlerimi bilinçli şekilde yapmadım. Ben kolunu tuttum, kolunu kıvırırken bıçak boynunu kesti. Boynunu kesince panikledim. Panikleyince gözüm karardı. O an iki defa daha bıçak salladım ama neresine geldiğini bilmiyorum. Bıçakladıktan sonra yere düştü, sonra yatak odasına götürdüm. Şu an bunları düşündüğümde bunları yapacak kişi ben değilim. Kapıya kız kardeşi geldi. Polis seslerini dışarıdan duydum, polislere karşı direndim. İçeriye kimse girmesin diye kapıya doğru alev attım. Sonrasında ufak bir pense ile doğalgaz borusunu patlatırken üçü birden patladı. Alevin yatak odasına gittiğini bilmiyorum. Akli dengem yerinde olsaydı bu olayı zaten yapmazdım” ifadelerini kullandı.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “29.12.2020 günü A.S. adlı kadının İstanbul İli Maltepe İlçesi Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan konutunda Kemal Ayyıldız adlı şüpheli tarafından öldürüldüğünün ihbarı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmış, olay yerinde yakalanan şüpheli gözaltına alınmıştır. Evdeki yangının söndürülmesini müteakip olay yerinde nöbetçi Cumhuriyet savcısı tarafından inceleme yapılmış ve gerekli materyaller uzman kolluk ekipleri vasıtasıyla incelenmek üzere muhafaza altına alınmış, adli muayenesi yapılan ceset de klasik otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderilmiştir. 30.12.2020 günü Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilen şüpheli, sevk edildiği İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince Canavarca Hisle Kasten Öldürme (TCK.m.82/1-b) suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımız, maddi gerçeğin tüm yönleriyle açığa çıkarılması ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla araştırma ve tespit çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”