Kandıra F Tipi Cezaevi'nde tutulan demans hastası HDP eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un avukatı Serdar Çelebi, Tuğluk'un son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet'ten Gökhan Kam'a konuşan  Çelebi, "Maalesef Adli Tıp Kurumu, her seferinde aynı sekilde ‘Cezaevinde kalabilir’ raporu veriyor. Arkadaşların anlattığı, cezaevi idaresinin, cezaevi doktorunun yaklaşımı ve Kocaeli Hastanesi’nin uyguladığı tedavi ortada. Bunların hepsi Aysel Hanım’ın durumunun çok kötü olduğunu gösteriyor. Bırakın cezaevinde tek başına kalmayı dışarıda bile tek başına kalabilecek durumda değil. Kendi başına hiçbir ihtiyacını karşılayamıyor. Hastalığın tedavisi için acilen cezaevinden çıkması lazım" dedi.

'DEMANS HASTASI BİR KİŞİNİN CEZAEVİNDE KALMA ŞANSI YOK'

28 Şubat davası tutuklusu Çevik Bir hakkında "demans" rahatsızlığı nedeniyle tahliye karara verildiğini anımsatan Çelebi, "Çevik Bir örneğinde olduğu gibi demans hastası bir kişinin cezaevinde kalma şansı yok" ifadelerini kullandı.

Aysel Tuğluk’a geçen hafta “örgüt yöneticiliği” iddiasıyla yargılandığı Kobane davasında tahliye kararı verilmişti. Ancak Tuğluk daha önce kesinleşen 10 yıllık hapis cezası olduğu için tahliye edilmedi.