Azerbaycan Merkez Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Elman Rustamov düzenlediği basın toplantısında, "Azerbaycan ve Türkiye merkez bankaları bu konuda herhangi bir müzakere yürütmüyor. Türkiye ile ulusal para biriminde bir uzlaşma mekanizması oluşturmak için müzakere ediyoruz ve bazı teknik sorunları gidermeye çalışıyoruz" dedi.

TARİHİNİN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Geçen hafta iki Türk yetkili Middle East Eye'a Türkiye'nin önümüzdeki haftalarda Azerbaycan ile 1 milyar avroluk para takası anlaşması imzalamaya yakın olduğunu söyledi. Ancak aynı hafta, Bloomberg HT'ye konuşan isimsiz kaynaklar da, bir takas anlaşması yerine Azerbaycan'ın Türkiye Merkez Bankası'nda 1 milyar avroluk bir mevduat hesabı açacağını söyledi.

Reuters ayrıca geçen ay Türkiye'nin Bakü ile para takası anlaşması imzalamaya yakın olduğunu bildirdi. Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz oranlarına karşı yürüttüğü mücadele nedeniyle, lira dolar karşısında rekor değer kaybı yaşarken, finansal desteğe çok ihtiyaç duyuyor.

Takas ve taahhütler hariç tutulduğunda, Türk Merkez Bankası'nın net uluslararası rezervleri, bankanın lirayı istikrara kavuşturmak için yaptığı bir dizi döviz satışının ardından geçen ay eksi 56 milyar dolara, 2002'den bu yana kaydedilen en düşük seviyeye geriledi. (Middle East Eye)