MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in oğlu ve aynı zamanda AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’i 'Azgın milliyetçilik' polemiği üzerinden hedef aldı.

TÜRKEŞ SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

Yıldırım Tuğrul Türkeş sosyal medya hesabı üzerinden ''Azgın milliyetçilik: 21’inci yüzyılın ilk çeyreğinde dünya ve Türkiye’deki gelişmeler üzerine. Açıkça ifade ediyorum ki; ben filizlenen bu azgın milliyetçiliğe karşıyım'' notuyla paylaşım yaptı.

''SEROK AHMET'İN AĞZIDIR''

Notun paylaşılmasının ardından MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, Türkeş'i hedef alarak Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafa not olarak da ''Yıldırım Tuğrul Türkeş azgın milliyetçilikten dem vurmuş. Kendilerine Başbuğumuzun emaneti diye bakarken aslında Başbuğ’un bize emaneti Türk Milliyetçiliği’ni kavrayamadığını ilan etmiş. Bu ağız serok Ahmet’in ağzıdır. Serok’un suflesiyle Başbuğ’un oğlu olarak konuşma hakkın yoktur'' yazan Gür, Türkeş'e yüklendi.

TÜRKEŞ: 'AZGIN MİLLİYETÇİLİĞE' KARŞIYIM

Türkeş, Gür'e kullandığı, ''Açıkça ifade ediyorum ki; ben filizlenen bu azgın milliyetçiliğe karşıyım" diyen Türkeş, "Azgın milliyetçiliğin hiçbir fikri derinliği bulunmaz. Yarının Türkiye’siyle ilgili hiçbir fikri yoktur. Sözü de hareketi de salt kaba kuvvettir. Bu nedenle de milleti temsil edemez" ifadelerini göndererek cevap verme gereği duydu.

GÜR: BANA DEĞİL TARİHE CEVAP VER

Gür ise Türkeş'in kendisine verdiği cevaba ''Yıldırım Tuğrul Bey, bana cevap verme, tarihe cevap ver, Ülkücü şehitlerimize cevap ver, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’e cevap ver...Eğer yüreğin yetiyorsa! Bil ki, azgın milliyetçilik olmaz, oldu/oluyor diyen zaten milliyetçi olamaz...'' yanıtı verdi.