DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Saadet Partisi lideri Temel Karamolloğlu'nu Saadet Partisi Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

Burada yapılan görüşmelerin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE DE YAKIN BİR İSTİŞARE SÜRECİNDE OLMAYI İSTİYORUZ''

DEVA Partisi olarak Saadet Partisi ile yakın olunmasının ve istişare edilmesinin büyük önem taşıdığına vurgu yapan Babacan, ''Biliyorsunuz Türkiye'de problemler her alanda büyüyor. İçeride yönetimin bugünkü problemlere çözüm üretemediğini görüyoruz. Ülkemizde yönetim zihniyeti problemi var. Bundan sonraki süreçte de yakın bir istişare sürecinde olmayı istiyoruz'' diye konuştu.

''İTTİFAKLARIN KURULMASI BUGÜNÜN GÜNDEMİ DEĞİL''

Karamollaoğlu ise ''Politikalar değiştirilirse AK Parti ile ittifak yapabiliriz'' söylemleri hatırlatılarak sorulan soruya, ''İttifak konusu her yerde konuşuluyor. Kelimeler de ayıklanarak verilebiliyor. İttifaklar bugünkü şartlarda seçim ittifakı olduğu için seçim sürecine girdikten sonra atılacak adımdır. Ama siyasi partilerin birbirleriyle daha yumuşak iletişim kurmaları tabiidir. İttifakların kurulması bugünün gündeminde değil. İttifakla koalisyonu da ayırmak lazım. Ancak değişmesi gereken yasalar ya da anayasa değildir. Siz anayasayı tanımam diyen hakime terfi verirseniz nasıl olacak...'' cevabını verdi.