DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 1. Olağan Çankırı İl Kongresi'nde konuştu ve hükümete yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Babacan'ın açıklamaları şöyleydi:

* Varlık Fonu'nun kurulmaması için direndim, çünkü niyetlerini biliyordum. Ortada varlık yok ama fonu kurdular. O fon, şu an 64 milyar lira borca batmış durumda. Yanlış adamlar ve yanlış adımlar yüzünden ekonomimiz dibe vurdu. Yetmedi, Merkez Bankası'nı borca soktular. Bir ülkenin Merkez Bankası borçlu olur mu?

* Aziz milletimizden gerçekleri saklayan bu iş bilmez yönetime son verme zamanı gelmedi mi? Biz; bu milletin çiğnenen onurunu yeniden ayağa kaldırmak için yola çıktık.

"HALKIN NEFESİNİ DE VERGİSİNİ DE TÜKETTİLER"

* Esnaf, 'Alıp sattığım mallara yüzde 30-40-50 zam geldi' diyor. Hükümet neden enflasyonu yüzde 10 küsür açıklıyor? Vatandaşa moral olsun diye değil. Sabit gelirliye maaş zammını o ayarlanmış oranlara göre yapıyorlar da ondan.

* Esnaf diyor ki "Bu virüs sadece bizim dükkanda mı bulaşıyor? Vatandaşın fabrikaya giderken bindiği otobüste, metroda virüs yok mu?" Halkımızın nefesini de vergisini de tükettiler.

"REİSLİK YAPTIĞINIZ GEMİ BUNDAN İBARET"

* "Siz gemiden indiniz" diyorlar. Yine yanılıyorlar. Biz hiçbir zaman mafyayla, çetelerle, 28 Şubatçılarla, vesayet kalıntılarıyla aynı gemiye binmedik.

* Sizin geminizin dümeninde küçük ortak oturuyor, rotayı da küçüğün küçüğü ortak çiziyor. İşte sizin reislik yaptığınız gemi bundan ibarettir. Bu geminin yolu da yol değildir."