Bağcılar emniyeti suç teslimİstanbul Bağcılar Emniyet Müdürü Cemal Ünlü, suç oranı en yüksek ilçelerden biri olan Bağcılar'da yetersiz kaldığı görülüyor.

Büyük kentlerin yoksul mahallelerinde insanların uyuşturucuya ve ticaretine yöneldiği net bir şekilde görünüyor. Bunlardan biri de Bağcılar ilçesi...

Sosyal Demokrasi Vakfı tarafından, İstanbul'un en çok esrar kullanılan ilçelerinden biri olan Bağcılar ve Sultanbeyli semtlerinde ortaokul veya liseye giden çocukları bulunan ailelerle yapılan görüşmelerde, araştırmaya katılan ailelerin yüzde 51,8’i yaşadıkları ilçelerde uyuşturucu bağımlılığı problemi olduğu belirtildi. Katılımcıların yaklaşık yüzde 25’i etraflarında uyuşturucu bağımlılığı eğilimi gösteren gençlerin olduğunu söyledi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ YETERSİZ

Araştırmaya katılan ailelerin %58,8’i okul ve çevresindeki güvenliğin bonzai vb. uyuşturucu madde satışlarını engellemede yetersiz olduğunu ve çözüm olarak parklara yerleştirilecek kameraların madde bağımlılığına karşı mücadelede etkili olabileceği görüşü paylaşılıyor.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE YETERSİZ KALDI

Türkiye’de uyuşturucu kullananların sayısı her geçen gün artarken kullanım yaşının 14’lere inmesi de vahim tabloyu gözler önüne seriyor. İstanbul’un en çok uyuşturucu kullanılan ilçelerinden olan Bağcılar’da ise uyuşturucu ile mücadele az ve yetersiz.

HUZURU SAĞLAYAMADI

Geçtiğimiz yıllarda 'huzur toplantısına' katılan Bağcılar Emniyet müdürü Cemal Ünlü'nün ortaya çıkan görüntülerde kavga ve çatışmanın dinmediği tartışmalarn halen üst seviyede olduğu görüldü.

UYUŞTURUCUYA EĞİLİMİ AZALTAMADI

Madde bağımlılığına karşı mücadele edeceğini söyleyen ünlü bunu eyleme dökemedi. Sosyal Demokrasi Vakfı tarafından, 2021'de İstanbul’un Bağcılar'da ortaokul veya liseye giden çocukları bulunan ailelerle yapılan görüşmelerde, araştırmaya katılan ailelerin yüzde 51,8’i yaşadıkları ilçelerde uyuşturucu bağımlılığı problemi olduğunu söylüyor. Katılımcıların yaklaşık yüzde 25’i etraflarında uyuşturucu bağımlılığı eğilimi gösteren gençlerin olduğunu belirtiyor.