'HDP'nin kapatılması elzemdir' diye konuşan MHP lideri Bahçeli  "HDP, Kürt kökenli kardeşlerimin değil, hıyanetin temsilcisidir. Bu HDP insan kaçakçısıdır. HDP'yle hesaplaşmadan PKK'yı bitirdik, yok ettik diyemeyiz. HDP'nin kapatılması elzemdir, Yargıtay gereğini yapacaktır. 
Tarih önünde yapmak durumundadır. İP'in başkanı HDP'nin kapatılması konusunda avam bir dil kullanarak üç kağıt yapıldığını beyan etmiş. Biz kimin üç kağıt yaptığını, figüranlığa özendiğini iyi biliyoruz. İP'in başkanı HDP'yi Kürt siyasi hareket olarak değerlendiriyor. İttifak ortakları birbirinin ayağına hiç basar mı? Bu şahıs cehaletine yanmıyor da bize ne yapacağımızı anlatıyor. CHP ve İP rahat olsunlar, olacaklar da zorlarına gitmesin. MHP siyasi partiler kanunun 100'üncü maddesinden kaynaklanan hakkını kullanarak tarihi mücaraatını mutlaka yerine getirecektir." dedi.

"BAŞINDAKİ ZAT DA İSTİFA ETSİN"

AYM Başkanı Zühtü Arslan'ı da hedef alan Bahçeli 

"Anayasa Mahkemesi'nin bir kereye mahsus kabul edilen geçici 20'nci maddeyi yanlış yorumladığı açıktır. Ne hikmetse hak ihlalleri hep şaibeli olan isimlerle ilgili verilmektedir. Aynı mahkeme Can Dündar, terörist Demirtaş hakkında hak ihlali kararı vermiştir. Osman Kavala'nın tutuklanmasının hukuki olmadığı gerekçesiyle ihlal kararını oybirliğiyle kabul etmiştir. Milletin haklarını hiç hesaba katmadığı görülmektedir. Bu AYM kimse hizmet etmektedir, kimin mahkemesidir, hak konusu sırf Türkiye'nin Anayasal düzenini bozanlar için mi geçerlidir? Bir teröristin ne hakkı olacaktır ki AYM buna çanak tutsun. AYM milletin mahkemesi olmayacaksa, Türkiye'nin egemenlik ve tarihsel haklarını çiğneyenlere destek vemreyi sürdürecekse kendisini feshetsin, başındaki zat da istifa etsin." diye konuştu.