CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Olay TV'de katıldığı programda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Numan Kurtulmuş ile yaşadığı polemiği değerlendirmiş ve 
"Belki de ayrılma zemini arıyor Bahçeli. Çünkü MHP oylarında ciddi bir düşüş var. O alana çok girmek istemiyorum ama Bahçeli Kabine’de parti olarak yer almamasına rağmen iktidarı ve kadrolarını yöneten kişidir.  Bütün haksızlıkları da yöneten kişidir. MHP tabanı yolsuzluklar, haksızlıklar karşısında ses çıkaran insanlardır. O taban vatansever, Atatürk’ü seviyor. Ama yapılan uygulamalar bu söylediğim kuralların tamamen dışındadır.  Ama Bahçeli 'bunları destekleyeceğim' diyor” yorumunda bulunmuştu.

BAHÇELİ'DEN YANIT GELDİ

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den, Kılıçdaroğlu'nun bu analizine yanıt geldi.

"CUMHUR İTTİFAKI 2023'TE İNŞALLAH TEKRAR İKTİDAR OLACAK"

MHP lideri Bahçeli Meclis'te bir gazecinin ilgili sorusuna  "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Beyin bir çok konuda ortaya koymuş olduğu görüşler zannediyorum inandırıcılığı olmayan, bir gündem oluşsun da nasıl oluşursa oluşsun inancıyla yapmaya çalıştığı bir çalışma.  Cumhur İttifakı devam edecek. Cumhur İttifakı 2023 yılında inşallah tekrar iktidar olacak." diye yanıt verdi.

Bahçeli bir gazetecinin "Neye bağlıyorsunuz, bozma gayretleri mi?" sorusuna ise "Telefonu nasıl dinlenmişse bunu da öyle dinlemişler demek ki" yorumunda bulundu.

NE OLMUŞTU?

Devlet Bahçeli, HDP'nin kapatılması yönündeki açıklamasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan gelen, "Parti kapatmak çözüm değil" yorumuna tepki göstermişti.
Bahçeli, isim vermeden yaptığı açıklamada Kurtulmuş'a yanıt vermiş ve "Türk devletinin ihaneti beslemesi, mermi, bomba, mayın, keleş masraflarını karşılaması olacak ve makul görülecek şey midir?" demişti.