MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde “Siyaset ve Liderlik Okulu 17. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni”nde açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyaretinde yaptığı açıklamaları hedef alarak,  "Orada çok aşırı vaatlerde bulunulmuştur. Ve o vaatler karşısında CHP Genel Başkanı, 'bana her türlü soruyu sorabilirsiniz, ne biliyorsanız sorun' demiştir. Ben de Twitter'dan 5 soru sordum. Bunların cevabını önce 6'lı masaya anlatsın, sonra Türk milletine anlatsın" dedi.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

- MHP'nin Genel Başkanı imzasız makalelere aldırış etmez, gerçekçidir. İmza attı mı atmadı mı onu 6 ortağına sormak lazım.
- Orada çok aşırı vaatlerde bulunulmuştur. Ve o vaatler karşısında CHP Genel Başkanı, ‘bana her türlü soruyu sorabilirsiniz, ne biliyorsanız sorun’ demiştir.
- Ben de Twitter'dan 5 soru sordum. Bunların cevabını önce 6’lı masaya anlatsın, sonra Türk milletine anlatsın.

DİPLOMASİ FORUMU

- Telefon diplomasisi, yakın görüşme çerçevesi içinde faaliyetlerini sürdürmüştür. Antalya’da her sene artık diplomasi forumu yapılmaktadır.
- Böyle bir toplanın 9 Mart’ta yapılacağı bir dönemde Türkiye çok daha başarılı bir adım atmıştır. Bu barış yolunda atılmış bir adımdır.
- Bu adım 2 ülkenin yetkililerini bir araya getirerek barışın başlangıcı sağlayabilecek adımı yapmayı amaçlamışlardır.
- Bu toplantı önemli olmuştu, başarılı olmuştur. 15 günden beri devam eden çatışmanın oradaki bir toplantıda sonuçlanması mümkün değildir ama bir başlangıçtır, hayırlı bir adımdır.

'YAĞDAN UMUT EDENLER TÜRKİYE'NİN YARININ KARARTMIŞTIR'

Devlet Bahçeli ayrıca son günlerde gündem olan ayçiçek yağı stokuyla ilgili tartışmalara tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"23 tane gemi Türkiye'ye ayçiçeği yayı getirecek. Savaş sebebiyle biraz ertelenmiştir. "Türkiye'de yağ yok" diyerek bütün marketlere hücum edilmiştir, basın yoluyla tahrik edilmiştir. Yağdan umut edenler Türkiye'nin yarınını karartmıştır"