MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli, 16 yaşındaki Sıla Şentürk'ün Hüseyin Can Gökçek tarafından katledilmesi üzerine, "Şiddete tolerans gösterilemez, iyi niyet hali uygulanamaz, pişmanlık hükümleri tatbik edilemez" ifadelerini kullandı.

Ukrayna krizi üzerine konuşan Bahçeli, "Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmelidir" dedi. Açıklamasının devamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan Bahçeli, "Dünya, Rusya- Ukrayna arasındaki cepheleşmeye kilitlemişken İBB Başkanı’ndan Münih’e gitmesi dikkat çekmiştir. Belediyenin işleri bitti de sırayı Münih Güvenlik Konferansı mı aldı? İBB Başkanı, hangi sorumlulukla bulunmuştur. Bu şahıs ne arıyor Münih’te" dedi.
Davutoğlu'nun "28 Şubat'tan son bahsetmesi gereken Bahçeli'dir" sözlerini ele alan Bahçeli, "Bak Davutoğlu, benim 28 Şubat 1997'de Başbakan Yardımcısı olduğumu ispat etmezsen namerdin önde gidenisin" ifadelerini kullandı.

TARKAN AÇIKLAMASI

Sanatçı Tarkan'ın gündem olan 'Geççek' şarkısı üzerine konuşan Bahçeli, "Tarkan bir şarkı sözü yazmıştır. Tarkan geçecek diyor, bunu da Anadolu'ya yakın bir şiveyle söylüyor. Elbet geçecek, sorunlar bitecek, salgın geçecek, dertler bitecektir. Tarkan'dan muhalif bir figür üretme peşine düşenler onun 'Kıl Oldum Abi' şarkısını dinlesinler" ifadelerini kullandı.Devlet Bahçeli'nin hedefinde Ekrem İmamoğlu var
Son dakika: Devlet Bahçeli, MHP Grup Toplantısı'nda konuştu. Bahçeli konuşmasında, Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu ve Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. Tarkan'ın gündem olan 'Geççek' şarkısı üzerine konuşan Bahçeli, "Tarkan bir şarkı sözü yazmıştır. Tarkan geçecek diyor, bunu da Anadolu'ya yakın bir şiveyle söylüyor. Elbet geçecek, sorunlar bitecek, salgın geçecek, dertler bitecektir.

Bahçeli'nin açıklamasında öne çıkanlar şu şekilde:

"Hocalı bunlardan birisidir. 30 yıl evvel, soydaşlarımızın kanı dökülmüştür. Kabuk bağlamamış, tedavi edilmemiş bir yaradır. Hocalı'da bir soykırım suçu işlenmiştir. 613 soydaşımız şehit edilmiştir. Hocalı, Dağlık Karabağ'ın incisidir. Ne üzücüdür ki hala tutsaktır, zincirlidir. 2. Karabağ Savaşı'yla Azerbaycan, Ermenistan'ın kontrolündeki toprakların yüzde 80'ini geri almıştır. Azerbaycan'ın kahraman neferleri silahlı Ermenileri ezip geçmiştir. Karabağ'da 290'dan fazla yerleşim yeri özgürlüğüne kavuşmuştur. Türkiye-Azerbaycan dayanışması zaferi belirleyen iradeyi tesis etmiştir. Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan'a geçeceği dönem de gelecek, Hocalı da olan Türk toprakları tevdi edilecektir

Rusya ile Ukrayna arasındaki yüksek gerilim boyut değiştirmektedir. ABD ve Batı medyası devamlı suretle savaşın çıkabileceğini iddia etmektedir. Boris Johnson, Rusya'nın Avrupa'daki en büyük savaşa hazırlandığına yönelik istihbaratı açıklamıştır. ABD Başkanı ise, Birleşik Krallık Başbakanı'yla aynı zamanda Putin'in Kiev'i hedef alacağını ileri sürmüştür. Buna rağmen tehlikeli iddialar Rusya tarafından yalanlanmıştır. Aynı Rusya, balistik ve seyir füzeleriyle tatbikat yapmıştır. Bu tatbikatı Putin takip etmiştir. Rusya-Ukrayna sınırında çatışmaların yaşandığı, OHAL ilanlarının yapıldığı, sivillerin tahliye edildiği anlaşılmaktadır.

2 bölgenin bağımsızlığının tanınması yangına körükle gitmektir. Bu durum Ukrayna'nın doğusunda bölünmekten başka bir anlama gelmeyecektir. Putin geçen hafta Ukrayna sınırından askerlerin çekileceğini söylese de ABD Dışişleri Bakanı kritik askeri unsurların sınıra sevk edilğini açıklamıştır. NATO çekilme kanıtı olmadığını vurgulamıştır. ABD ve Rusya statüko çerçevesinde, barış ve istikrar hizmetten uzaklara savrulmuşlardır. Biden Ukrayna'nın egemenlik haklarını da zedelemiştir. Ukrayna'nın geleceğini ve güvenliğini konuşacak tek merci tüm Ukrayna vatandaşlarıdır.

NATO Savunma Bakanları toplantısında muharip birliklerin konuşlandırılacağı açıklanmıştır. Rusya'nın ilk kez temsilci göndermediği Münih Güvenlik Konferansı da toplanmıştır. NATO Genel Sekreteri, Rusya'nın Ukrayna sınırından asker çekmediğine, çatışma riskine değinmiştir.

MHP olarak Rusya-Ukrayna arasındaki savaşı doğru bulmuyoruz. Barış, huzur ve istikrarın kökleşmesi için diplomasi ve diyaloğa inanıyoruz. Savaş yanlıştır. Savaş çığırtkanlığı yapan ülkelerin asla iyi niyetli olmadığını kanaatindeyiz. Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne saygı duyulmalıdır. Rusya ile Ukrayna arasında çatışma ve savaş halinin bölgesel ve küresel çapta devasa yarılmalara yol açacağını görmek lazımdır."

DAVUTOĞLU'NA SERT SÖZLER

"Pek çok saçma sapan değerlendirme yapılmış, gürültü kirliliğine yol açmıştır. Madem vatan sevgisine sahipsiniz, ne işiniz var vatan düşmanlarıyla?

CHP Genel Başkanı, HDP'yi daha fazla saklayamamış, HDP'nin yok sayılamayacağını, demokrasi konusunda özel bir vurgusu olduğu söylemek zorunda kalmıştır. Bu itirafnamedir. Bu onursuz ilişkiyi gözler önüne sermiştir. HDP'lilerin tehditvari beyanları zilletin diğer ortaklarının uykularını kaçırmış, masanın altındaki köstebeğin yüz hatlarının netleşmesini sağlamıştır.

Serok Ahmet'in akıl sağlığı ile ilgili ciddi endişeler taşıdığımı, karantinaya alınmasını değerlendiriyorum. Mağdur hale gelecek, tedavilere cevap vermeyen hale sürüklenecek. Serok Ahmet ayrıca, '28 Şubat'tan son bahsetmesi gereken Bahçeli'dir' demiş. Davutoğlu bir kez daha yalan kartlarını açmış, ağzının ayarını kaçırmıştır. Bak Davutoğlu, benim 28 Şubat 1997'de Başbakan Yardımcısı olduğumu ispat etmezsen namerdin önde gidenisin.

MHP, 18 Nisan 1997'de seçimden başarıyla çıkmış, 28 Mayıs 1999 tarihinde kurulan hükümete katılmıştır. Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu birbirleriyle düşe kalka yalan makinesine dönüşmüşlerdir.

Kılıçdaroğlu'nun '28 Şubat mağduruyum' demesi masaldır. Sahip olduğu zihniyet 28 Şubat'ın azmettiricisidir."