Devlet Bahçeli, partisinin Meclis'teki grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

EKREM İMAMOĞLU'NU HEDEF ALDI

"Geçen hafta yurt genelinde kar yağışı etkili olmuştur, bu bir berekettir. Kifayetsizler vatandaşlarımızı perişanlığa terk etmişlerdir. Meteoroloji alarm vererek herkesi uyarmıştır. Yağış halindeyken karla mücadele dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir.

İstanbul Belediye Başkanı Birleşik Krallığın elçisiyle yapacağı görüşmenin randevusunu 25 gün öncesinden aklında tutmuştur da yapılan uyarıları aklında tutamamıştır. Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenmiştir. Kuzeyden gelen yağış karayollarını vurmuş İstanbul'a metrekareye 60 kilogram kar yağmıştır. Sorumsuz bir kağıttan kaplana İstanbullular mahkum değildir. Çürük tahtanın çivi tutmayacağı belli olmuştur. İstanbul sersefil hale düşmüştür. İstanbullu yolda kalmış, belediye başkanı kar küreme aracıyla balıkçıya gidiyor ve vicdanı sızlamıyor.

Büyükelçiyle yemek, karla mücadele kadar önemli diyecek kadar şirazesi kaymıştır. Bir büyükelçiyi 16 milyon İstanbullu'dan fazla önemseyen bir kişiye Türk İslam medeniyetinin merkezi olan bu kent nasıl teslim edilecektir?

Niye ve ne maksatla bu görüşme yapılmıştır? Dışişleri Bakanlığı bilgilendirilmiş midir, görüşme önemliyse kağıt üzerine alınmış mıdır? Son zamanlarda ülkemizde görev yapan büyükelçilerle yapılan görüşmeler dikkat çekicidir."

MOBESE AÇIKLAMASI

"CHP'nin büyükelçilerle düşüp kalkması tesadüf değil, milli iradenin dışında bir adımdır. İmamoğlu'nun sinsi faaliyetlerini görmek gerekir. Ne utanmaları var ne sıkılmaları. MOBESE kayıtlarına düşünce de kızılca kıyamet koparırlar. Takip ediliyorlar, izleniyorlar, dinleniyorlarmış. Bırakın bu boş lafları yeri ve zamanı mıydı büyükelçiyle yemek yemenin? Mahçubiyet duyacağınız ilişkileriniz yoksa, milletin kafasında birikmiş soru işaretlerini giderin.

Açığı olanların MOBESE'den şikayet etmeleri gayet doğaldır. İstanbul'da yaşanan dünyanın başka bir ülkesinde yaşansaydı, o belediye başkanı bir dakika koltuğunda oturmazdı. Dileğimiz büyükşehir belediye başkanının görevden affını istemesi ve demokrasinin önünü açmasıdır."

'CHP ZİHNİYETİNİN İTİBAR SUİKASTLERİ TUTMAYACAKTIR'

Bahçeli, İstanbul'da hayatı durma noktasına getiren kar yağışından önce İmamoğlu'nun bir balıkçıya girerken kayda alınan MOBESE görüntülerinin basına yansıması üzerine üstü kapalı tepki gösteren Abdulhamit Gül'ün Adalet Bakanlığı'ndan istifası hakkında da konuştu.

Bahçeli, Abdulhamit Gül'ün istifasının arkasında "MOBESE tepkisi" olduğu iddiaların üzerine ise “Abdulhamit Gül’ün bakanlıktan af istemesini MOBESE kayıtlarının ortaya çıkmasına bağlayan CHP zihniyetinin itibar suikastleri asla tutmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli açıklamasının devamında, "Cumhurbaşkanlığına hakaret" suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'ı hedef aldı. Bahçeli, "Cumhurbaşkanına hakaret etmek ifade ve düşünce özgürlüğü sayılamaz. Terbiyesizliktir" dedi.