Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi mağdur olduğu davada mahkemeye çağıran hakim hakkında inceleme izni verilerek müfettiş görevlendirilmesi yapıldı...

Sabah’tan Halit Turan’ın haberine göre; o hakim için Hakimler ve Savcılar Kurulu harekete geçti. Hakim hakkında inceleme izni verilerek müfettiş görevlendirildi.

'SUÇUN UZLAŞMAYA TABİ OLMAMASI...'

Bahçeli'nin ifadeye çağrılması talimatı Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi'ne düştü. Hendek 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ne yapılan cevabi yazıya da Hakim Kaya Burak Dumlu, mağdurun bir siyasi partinin genel başkanı ve milletvekili olması, olaya ilişkin doğrudan bir görgüsünün bulunmaması ve suçun da uzlaşmaya tabi olmaması hususları gözetilerek istinabe evrakının yeniden değerlendirilmesini istedi.

ISRAR ETTİ

Hendek 1. Asliye Ceza Mahkemesi, bu yazıya karşılık ise Bahçeli'nin beyanının alınmasında ısrar etti. 

HAKİME İNCELEME BAŞLATILDI

Kararın ardından Hakim ve Savcılar Kurulu harekete geçti. MHP lideri Devlet Bahçeli'ye duruşmaya katılma zorunlu olmağı halde zorla getirilme kararı çıkarılmasını isteyen Hendek 1. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Murat Akyol hakkında inceleme yapılması için HSK Müfettişi görevlendirildi.