Çalışma Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret tartışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, "Bu tartışmayı anlamlı bulmuyorum. Çok önemli bir artış yaptık" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet kanadından yapılan açıklamalar asgari ücrete yeni bir zam geleceğine yönelik beklentiyi güçlendirdi. Son dönemde asgari ücrete temmuzda ikinci kez zam yapılacağına yönelik söylemler ekonomide en çok konuşulan konular arasında yerini aldı. 

'VATANDAŞIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEMEK BOYNUMUZUN BORCU'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Vatandaşımızın en önemli sıkıntı ve şikayetinin hayat pahalılığı olduğunu biliyoruz. Hayat pahalılığının önüne geçmek, vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek boynumuzun borcudur." demişti.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise emekli ikramiyeleri ve asgari ücrette ikinci bir zam yapılıp yapılmayacağıyla ilgili soruya, "Uzun zamandır üzerinde çalışılan konu. Cumhur İttifakı olarak açıkladık zaten. Olgunlaştığı zaman açıklanacak." yanıtını vermişti.

Son olarak, asgari ücretle ilgili, "Asgari ücret konusunda öncelikle şunu söylemeliyiz: Bu sene yaptığımız asgari ücret artışı yüzde 50’nin üzerindedir ve asgari ücretin vergi dışı bırakılması çok önemli bir şeydir. Bütün gelirlerde asgari ücretin vergi dışı bırakılması önemli. Sabit ücretle çalışanlar, AGİ kaldırıldı, ücreti düşüreceğim diyen işletmeler yanlış yaptı. İş kanunu anlaşılan ücretten geriye gidilmesini açıkça yasaklıyor. Asgari ücrete şartlar içerisinde bakmak lazım. Asgari ücretin eğer Meclis gündeme getirip değiştirmezse, Aralık’ta belirlenir, tabii olağanüstü şartlar olursa bu şartlara bakarak değerlendirilir. Ancak yasal durum Aralık ayını gösteriyor. Yeni asgari ücretin yasal belirlenme tarihi Aralık’tır." açıklamasını yapan Bakan Bilgin'den yeni bir değerlendirme geldi.

Bilgin, "Bu tartışmayı anlamlı bulmuyorum. Çok önemli bir artış yaptık" ifadelerini kullandı.