Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu için, "Modern zamanların soğukkanlı katili" ifadesini kullandı.

İsrail lideri Netanyahu'nun Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilişkin sözlerine bir tepki de Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan geldi.

Twitter hesabından açıklama yapan Çavuşoğlu, mesajında çok sayıda İsrail askeri tarafından gözleri bağlı şekilde götürülürken çekilen fotoğrafıyla Kudüs direnişinin sembollerinden biri haline gelen 16 yaşındaki Fevzi el Cuneydi'nin ve tekerlekli sandalyesinde Filistin direnişine katılan Fadi Abu Salah'ın fotoğraflarına yer veren Çavuşoğlu, şunları söyledi:
"Yerde yatan insanları tekmeleyen işgalci, hemen alınmış: Plajlardaki çocukları bombalayan Netanyahu, modern zamanların soğukkanlı katili, binlerce masum Filistinlinin katledilişinin sorumlusudur. Türkiye gerçekleri ortaya çıkarmaktan asla geri durmayacak."

İsrail Başbakanı, "Kuzey Kıbrıs'ın işgalcisi, ordusu Türkiye'nin içindeki ve dışındaki Kürt köylerinde kadınları ve çocukları katleden Erdoğan İsrail'e vaaz vermesin" ifadelerini kullanmıştı.

Polemik Haber