Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, HaberTürk yayınında Serap Belet, Kübra Par ve Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtladı.

Bakan Ersoy, "Ses kirliliğiyle mücadele anlamında bazı şeyleri belirtmek istiyorum. Ana sıkıntı da burada başlıyor. Ses kirliliğinden turistler otelleri terk ettiği için otellerin kapatılma kararı alındı. Ses gece 2'ye kadar 3'e kadar sınırsız şekilde devam ediyor. İnsanlar otelleri terk etmeye başlıyor. Müziği ile öne çıkan Yunanistan'ın Mikonos adasında bile saat 00.00'dan sonra müzik yayını kesiliyor" ifadelerini kullandı.

"Bunun yaşam tarzına müdahale gibi algılatılması bencil ve bir o kadar sinsice" diyerek sözlerine devam eden Ersoy'un açıklamaları şöyle:

"Saat 01.00'den sonra yapılan konserden bahsetmek binde 1'i konuşmak gibi. Arkadaşlara 'hızlı bir şekilde hemen toplanalım' dedim, bunu hızlı bir şekilde çözelim. Birimiz mutlu olurken birilerini mutsuz etmeyelim. Ortak mutabakat sağlayarak çözelim. Bunu da elbirliği ile çözeceğiz. Güvenlik Turizm Sertifikası mutabakatla hayata geçti. Bun da kısa bir sürede çözeriz. Sadece niyet oluşması önemli. Bence artık niyet de oluştu. Bunu birkaç hafta içinde çözeriz."