Türkiye'de basılacak olan yerli pasaport üretimi bu gece itibariyle başladı. Yeni pasaportlarda 'Turkey' yerine 'Türkiye' ifadesinin yer aldığını belirten Soylu, ilk olarak yeşil pasaportun basılacağını söyledi. Bakan Soylu, eylül ayı sonuna kadar ise 170 bin pasaportun basılacağını açıkladı.

Süleyman Soylu, gece saatlerinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nü ziyaret ederek holografik şerit, hayalet resim, metamorfik desen gibi özellikleri olan ve 'üçüncü nesil' olarak adlandırılan yerli pasaportun üretimini başlattı.

Yerli pasaportların sayfalarında Türkiye'nin tarihi ve kültürel yerlerinin fotoğraflarının bulunduğunu söyleyen Soylu, Türkiye'nin endemik bitki yapısının da güvenlik ve tamamlayıcı öge olarak kullanıldığını ifade etti. Pasaport üretiminde kullanılan yarı mamul üretimine ilişkin de adımlar attıklarını söyleyen Soylu, "Önümüzdeki ayın sonuna kadar yaklaşık 170 bin pasaportu basmış olacağız, bu bir aylık süreç içerisinde. Daha sonra 250 bine, daha sonra 300 bine, daha sonra yükselerek devam edecek" diye konuştu.