Adana Valiliği'ni ziyaret eden AKP'li Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Vali Süleyman Elban ile bir araya geldi. 

Yüreğir ilçesine bağlı Kiremithane Mahallesi'ne giden Yanık, esnaflarla buluştu. Burada bir esnafın Suriyeli sığınmacılardan dert yanması ve hükümetin bu konudaki planını sorması üzerine Yanık şu açıklamayı yaptı:

'GÖNDERECEĞİZ'

"Orada inşallah güvenlik tesis ettikten sonra kendileri de gitmek isteyecek, biz de göndereceğiz. Ancak şua nda oraya gönderecek bir yer yok. Mesele sadece Suriyelilerin can güvenliğini korumak değil, bizim sınır ötemizi korumak. Türkiye burada 5 milyon Suriyeliye sadece merhametinden dolayı bakmıyor. Bunu iyi bilmek lazım."

'SURİYELİLERİN MADDİ VE SOSYAL BİR KÜLFET OLDUĞUNU KİMSE İNKAR EDEMEZ'

"Bu kadar şehidi boşuna vermiyoruz. Bu kadar insana da Türkiye’de boşuna kucak açmıyoruz" diyen Yanık, "Bir taraftan Türk Silahlı Kuvvetleri, bir taraftan da Özgür Suriye Ordusu ayrı ayrı orada mücadele ediyorlar. Suriyeliler meselesinde hem maddi hem de sosyal anlamda sıkıştıran bir külfet olduğunu kimse inkar edemez" diye konuştu.

'2023'TEN SONRA HİÇBİRİSİ KALMAYACAK'

"Türkiye’nin sınır ötesi harekatında bir terör devleti kurulmasına engel olacaksak bu bedele katlanacağız" diyen Yanık, "Amerika, 2 binden fazla konvoyla, tırlarla silah sevkiyatı yaptılar. Nereye gönderdiler, oradaki teröristlere gönderdiler. Biz onlarla orada mücadele ediyoruz. Suriye’nin kuzeyi YPG-PKK demektir. Şimdi peyderpey gönderiyoruz. Biraz daha dişimizi sıkacağız. 2023’den sonra bunların hiçbirisi kalmayacak" vaadini verdi.