Türkiye'nin en çok ses getiren isimlerinden biri olan ünlü modacı Barbaros Şansal, herkesin unuttuğu çok çarpıcı bir soru sordu.

'KAŞIKÇI ELMASI NEREDE?'

Sosyal medyada yaptığı paylaşımda Kaşıkçı Elması'nın fotoğrafını paylaşan Şansal " Laga luga yapma, Kaşıkçı elması nerede hesap ver!" ifadelerini kullandı. Bir takipçisinin 'Kaşıkçı Elması da mı gitti!?' sorusunu cevaplayan Şansal, "Önce Gilan Mücevharat hazineye girmişti, Topkapı sarayı humayununa reklamı konmuştu, sonra metro duvar çatlattı dediler, sonra hazine kapandı , yıllar önce ... o günden beri eserlerin akıbetini soran yok. son müdür tahat taşımıştı" dedi.


Yıllar öncesinde Kaşıkçı Elması'nın Topkapı Sarayı'ndan çalındığı iddia edilmiş ancak bu olay daha sonra unutulmuştu. Ünlü modacı Şansal bu soruyu gündeme getirerek bir kez daha hatırlattı. 

Daha önce katıldığı bir programda yine Kaşıkçı Elması'nın akıbetini sorgulayan Şansal, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yahu Kıbrıs Barış Harekatı'nın amiral çıkarma gemilerinden bir tanesi hibe edildi. Ç128 çıkarma gemisinin künyesini sildirdiler ya! Bunlar ata uçağının da ismini silerler. Bir taşıtın plakasını silebilir misin sen? Böylesine özelliği lan Kıbrıs Türklerindir diye bağırdığın ikonik bir aracı müze yatın. O zaman Topkapı Müzesi'nin adını silin. Sahi Kaşıkçı Elması nerede? Atta gitti. Ah nerede vah nerede..." ifadelerini kullandı.