Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'un konuk olduğu bir programda, "Ben solcu bir adamım. Atatürk benim kırmızı çizgimdir. Yeni anayasa da laiklik ve Atatürk üzerine kurulacak" ifadelerini kullanması, AK Parti yönetimi içerisinde sert tartışmaya yol açmıştı.

'ESKİ BİR TERÖR ÖRGÜTÜYLE İLİŞKİLİ'

Gazeteci Barış Pehlivan, bugünkü 'Kavganın izi o notlarda saklı' başlıklı yazısında, Adnan Oktar ve ekibine yapılan operasyon üzerinden sözkonusu kavganın izini sürdü.

Pehlivan, 2017 yılında yapılan bir görüşmeden bahsederek Oktar'ın Ankara ekibinden bir ismin ayrıntıları not ettiğini aktardı. Notlarda yer alan bilgilere göre, Oktar grubunun görüştüğü bürokrat, Mehmet Uçum'un eskiden bir terör örgütüyle ilişkili olduğunu iddia ederek “Saray’da danışman olmasının sebebi Berat’ın avukatı olması. Berat’ın kardeşi Serhat’ın Turkuvaz’dan avukatı. Bu vesileyle danışman oldu” ifadelerini kullandı.  

Pehlivan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Adnan Oktar grubuna yapılan operasyonu biliyorsunuz. Malum, grup içeri düşene kadar iktidardan birçok isimle derin muhabbet halindeydi. Oktarcılar güç sahipleriyle hem yakın duruyor hem de onlar hakkında kullanılacak malzeme topluyordu. 

Bunlardan birinden bahsedeyim.

Yıl 2017. 

Grubun Ankara’da lobi faaliyetini yürüten ekibi, kritik bir isimle görüşmüş. Konuşulanları da Adnan Oktar’a not etmiş. Polisin bulduğu işte bu notlar şimdi davanın ek klasör dehlizinde “suç delili” diye duruyor. 

Notlardan anlıyoruz ki Oktarcılara konuşan kişi güvenlik bürokrasisinden biri. Ne garip, onlara “Sizinle aynı görüşü paylaşıyorum. Birkaç kez onun için sizinle bir araya geliyorum” diyebiliyor. 

Kendisini tanımlarken de “Sosyal demokratım ama Tayyip Bey’e hayranlığım var” ifadelerini kullanıyor. 

Sonra, kimlere dair neler anlatmıyor ki... MHP’den Melih Gökçek’e kadar birçok kuruma ve kişiye dair ağır sözler havada uçuşuyor. Tabii bu iddialar da kelime kelime Adnan Oktar’a iletiliyor. 

YİNE BİR ‘KANDIRILMA’ ÖYKÜSÜ

Sonra, söz dönüyor dolaşıyor Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum’a geliyor. Onun eskiden bir terör örgütüyle ilişkili olduğunu iddia ettikten sonra şunu diyor: 

“Saray’da danışman olmasının sebebi Berat’ın avukatı olması. Berat’ın kardeşi Serhat’ın Turkuvaz’dan avukatı. Bu vesileyle danışman oldu.”

Anlıyoruz ki güvenlik bürokratıyla Oktarcıların buluşması 2017 yılındaki referandumdan hemen sonraya denk geliyor. Notlara bakılırsa, konuşan kişi o döneme dair şöyle diyor: 

“Tayyip Bey Türkiye için çok gerekli birisi ama etrafı kurt dolu. Referandumda danışmanlar, Uçum’lar vs. onu çok yanlış bilgilendirdi. ‘Efendim yüzde 70-80 gösteriyor araştırmalar, siz Avrupa-İsrail vs. ile çatışın, gerisini bize bırakın’ dediler, kandırdılar.”

Nasıl da unutuyoruz, referandum sonrası eyalet sistemine geçileceğini söyleyen cumhurbaşkanı danışmanları olmuştu. İşte Adnan Oktar’ın lobi ekibine konuşan kişinin buna dair de iddiaları varmış. Notlara göre, Devlet Bahçeli’nin de tepkisini çeken eyalet çıkışlarına Erdoğan’ın izin vermesinin nedeni “danışmanları tarafından kandırılmasıymış”! 

Önce Emniyet, sonra savcılık, en son mahkeme dosyasına giren notlardan bir bölüm böyle.

Şimdi, Mehmet Uçum’un katıldığı televizyon programının ardından AK Parti’den hatta Saray’dan ardı ardına tepki verildi ya... Görünce aklıma nedense bu notlar geldi. Sanki kavga aslında çok eski"