Batman'ın Gercüş ilçesinde bir çocuğa yönelik cinsel istismar iddiasıyla ilgili Batman Cumhuriyet Başsavcılığı ve Batman Valiliği'nden açıklamalar yapıldı.


Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, mağdur olduğunu belirttiği çocuk P.Ö'nün cinsel istismara maruz kalma olayıyla ilgili soruşturmanın Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğünü belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

"BİR ŞÜPHELİ TUTUKLANDI"

"Mağdur çocuk, 12.11.2020 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaat ederek kendisine tecavüz edildiğini ve hamile kaldığını beyan etmiştir. Olay Gercüş ilçesi sınırlarında gerçekleştiğinden, soruşturma dosyası 17.11.2020 tarihinde Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir. Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığınca, mağdur ve şüphelinin iddiaları/beyanları doğrultusunda tüm deliller toplanmakta, titizlikle değerlendirilmektedir. Soruşturma kapsamında şüphelilerden M.A. 13.11.2020 tarihinde tutuklanmıştır.

YAYIN YASAĞI KARARI VERİLDİ

Soruşturmaya konu olay hakkında Gercüş Sulh Ceza Hâkimliğinin 18.11.2020 tarihli kararı ile gizlilik ve yayın yasağı kararı verilmiş olup, bazı medya kuruluşlarınca yayınlanan paylaşım ve iddialar gerçeği yansıtmamaktadır."

"KAMU GÖREVLİSİ OLAN ŞÜPHELİ TESPİT EDİLMEDİ"

Olaya kamu görevlilerinin de karıştığı iddialarını yanıtlayan Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, "Soruşturmada şu ana kadar kamu görevlisi olan herhangi bir şüpheli tespit edilmemiştir" açıklamasında bulundu.

"MAKSATLI BİR BİÇİMDE ASKER, POLİS VE KORUCULARIN OLAYA KARIŞTIĞI İDDİA EDİLİYOR"

"Başsavcılığın açıklamasından sonra bir açıklama yapan Batman Valiliği ise, şunları kaydetti:

"Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 05.12.2020 tarihli basın açıklamasında belirtildiği gibi titizlikle yürütülen soruşturmada ne sanık ne de tanık olarak hiç bir kamu görevlisinin adı geçmemektedir. Hal böyle iken Bölücü Terör Örgütüne müzahir bazı medya kuruluşları ve sosyal medya platformlarında tamamen yalan ve maksatlı bir biçimde asker, polis ve korucularımızın olaya karıştığı iddia edilmektedir.

Gercüş Sulh Ceza Hakimliği’nin kararına rağmen yayın yapmaya devam eden medya kuruluşları ile sosyal medyada bu yalan haberleri yaymaya çalışan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır."

SOSYAL MEDYA OPERASYONU

Emniyet'ten yağılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; 05/12/2020 tarihinde Batman İli Gercüş ilçesinde meydana gelen cinsel taciz olayını bölücü örgütün müzaheretiyle tamamen algı operasyonu üzerinden sosyal medyada dezenformasyon yapan 27 şahıs tespit edilerek adli süreç başlatılmıştır. Türk Polis Teşkilatı olarak ülkemizin huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelemizi her alanda sürdürdüğümüz gibi sanal ortamda da sürdürmeye devam edeceğiz."