KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Türkiye ve dünyada yaşanan siyasi gelişmeleri t24 yazarı Murat Sabuncu'ya değerlendirdi.

SİYASETTE YAŞANAN SON OLAYLAR

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e 'eve dön' çağrısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi ziyareti ve Demokrat Parti'nin Cumhur İttifakı'na geçeceği iddialarının olduğu gündemde bazı başlıkları yorumlayan Ağırdır, ittifakların yanılgıda olduğunu ve bloklar arası parti geçişlerinin yaşanmayacağını aktardı.

''PARTİ GEÇSE DAHİ SEÇMEN GEÇMEZ''

İttifaklar arası parti geçişlerinin yaşanması durumunda dahi seçmenlerin aynı fikirde olmayacağını da belirten Ağırdır, ''Onun için seçmen gri alanda yığılıyor. O partiyi bıraktığında hemen bu partiye geçmiyor'' ifadelerini kullandı.

''SERT TAVIR POLEMİĞİ''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun son çıkışıyla beraber CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından gündeme getirilen 'Soylu'nun Erdoğan'dan daha sert tavır aldığı' tartışmalarından sonra, Soylu sorusu sorulan Ağırdır, ilginç bir cevap verdi.

''SOYLU, ERDOĞAN SONRASINA HAZIRLANIYOR''

Soylu'nun Erdoğan baştayken masaya eşit oturmak gibi bir stratejisi olduğunu düşünmediğini belirten Ağırdır, Soylu'nun Erdoğan sonrasına hazırlandığını iddia etti.