Çerkezköy Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Ocak ayı Meclis toplantısının ikinci oturumunda alınan kararlar dikkat çekti. 

2006 yılından beri Çerkezköy Belediyesi tarafından doktor raporu ile yüzde 40 ve üzeri fiziksel ve zihinsel engeli bulunan vatandaşlara yapılan nakdi yardımın 2021 yılında da devam edilmesine ve aylık 800 TL olmasına, ayrıca yardım alacak kişilerin tespitinin Belediye Başkanı ve Belediye Encümeni tarafından belirlenen kriterlere yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

Belediye’nin kiracısı olan fakat pandemi döneminde kapalı olan, faaliyeti durdurulan işletmelerden kapalı oldukları süre boyunca kira alınmaması oy birliği ile kabul edildi.

CHP ve İYİ Partili Meclis Üyeleri tarafından verilen önerge ile alınan pandemi nedeni ile kapalı olan kıraathane, kahvehane, çay bahçesi vb. işletmelere 2021 bütçesinden bir defaya mahsus 2 bin TL yardım yapılması görüşüldü. Çerkezköy Belediyesi sınırları içerisindeki kahvehane, kıraathane, bilardo salonu, internet cafe, kır bahçesi ve halı sahalara 2021 yılı içerisinde bir defaya mahsus 2 bin TL yardım yapılması oy birliği ile kabul edildi. 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Covid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında genelge gereği faaliyeti durdurulan işletmelerimize 2 bin TL destekte bulunuyoruz. Bu zorlu süreci dayanışma ile hep birlikte atlatacağız" açıklamasında bulundu.