Sayıştay raporlarında ilginç tespitler gelmeye devam ediyor...

* Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin 2019'da 903 bin 310 lira bedelle iki bina kiraladı.

* Daha sonra kiraladığı bu yerler TÜRGEV ve TÜGVA'ya devredildi. Ancak vakıflara kiralanan bu yerlerin kirasını belediye ödemeye devam etti.

SAYIŞTAY: MÜMKÜN DEĞİLDİR

* Belediyelerin, asli görevlerinin yanında, okul öncesi eğitim kurumları açabileceğini, devlete ait okul binaları ve yükseköğrenim öğrenci yurtları yapabilecek veya bunların bakım ve onarımları ile her türlü araç, gereç ve malzeme ihtiyacını karşılayabileceğini belirten Sayıştay, ''Ancak vakıf veya dernekler adına faaliyetlerini ve işlemlerini yürüten bir yükseköğrenim öğrenci yurduna, idarenin kiracı olduğu bir taşınmazın kullanımının bırakılması bu madde kapsamında değerlendirilmesi mümkün değildir'' ifadelerini kullandı.

1028 İŞ YERİ VE ÇALIŞMA RUHSATININ BULUNMADIĞI TESPİT EDİLDİ

* Raporda ayrıca, gecekonduların ıslahı için açılan fon hesabında biriken yaklaşık 872 bin lira paranın amacı dışında kullanıldığı, belediyenin kiraya verilen işyerlerinden bin 028’inin iş yeri açma ve çalışma ruhsatının bulunmadığı tespitlerine de yer verildi.