Türkiye günden güne seçime doğru giderken, muhalefet henüz bir cumhurbaşkanı adayı belirleyebilmiş değil. Yapılan anketlerde ise Millet İttifakı'nda potansiyel aday olan İmamoğlu, Yavaş ve Kılıçdaroğlu arasında da sıkı bir çekişme var. Parti içi bu çekişme sosyal medyaya da yansımış durumda.

Geçtiğimiz aylarda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile sosyal medya üzerinden yayın yapan bir kullanıcı İmamoğlu'na yönelik 'muhalif' paylaşımlar yaparken, İmamoğlu'na yakın olduğu iddia edilen hesaplardan da Yavaş'a karşı bir muhalif tutum sergilendi. Durum böyleyken akıllara 'CHP'de sosyal medya savaşları mı var?' sorusunu akıllara getiriyor.

(Jahrein - Sosyal Medya Yayıncısı)

Geçtiğimiz aylarda Mansur Yavaş ve Kemal Kılıçdaroğlu ile canlı yayın yapan Sonuç, son günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik yıpratıcı paylaşımlarda bulundu. Ünlü yayıncı, İBB tarafından açılan bir 'Bakım Onarım' ihalesinin, İmamoğlu'nun bir yakınına verildiğini iddia ederken, İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen 'sorgulu yorum' hesabı da Yavaş'ı hedef aldı.

İmamoğlu'na yönelik yapılan o paylaşımlar:

'BAZI TESADÜFLERE RASTLADIM'

Kılıçdaroğlu'nun 'bizim iktidarımızda sadece parayı yürütenler üzülecek' konuşmasından bir kesit paylaşan Jahrein, "Sevgili dedem, iyi hoş diyorsun ama benim kafamda bazı soru işaretleri var" ifadelerini kullandı. İBB'nin vermiş olduğu bir ihaleyi işaret eden soyal medya fenomeni, 'İBB'de bazı TESADÜFLERE rastladım' ifadelerini kullanarak detayları açıkladı.

İBB'nin Çevre Koruma Hafriyat Merkezi ile ilgili vermiş olduğu bir ihaleyi paylaşan Sonuç, "2021/721158 numaralı yaklaşık 21 milyon ₺ değerindeki ihaleyi İSBAK'a devrediyor" dedi. Ardından paylaştığı gönderiyle İSBAK'ın aynı ihaleyi hiçbir şey yapmadan başka bir şirkete devrettiğini ve haksız kazanç elde ettiğini ifade etti.


 

Yavaş'ı hedef alan paylaşımlar ise şu şekilde:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakınlığı ile bilinen 'sorgulu yorum' hesabı ise Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki yöneticilerin sosyal medya beğenilerini paylaştı. Belediye yöneticilerinin muhalif gönderileri beğenmesi dikkat çekerken, 'sorgulu yorum' isimli hesap "Ankara'yı kimler yönetiyor?" diye sordu.