ABD'de görülen 'Halkbank Davası'nda 1 yılı aşkın süre tutuklu kalan ve ardından tahliye edilerek Türkiye'ye dönen Hakan Atilla, Berat Albayrak tarafından karşılanmıştı. Sonrasında BİST Genel Müdürlüğü'ne getirilen Atilla, dün görevinden istifa ettiğini duyurdu.


© İHA / Berat Albayrak, Hakan Atilla'yı havalimanında karşılamıştı...

Berat Albayrak'ın Kasım 2020'deki istifasının ardından ekonomide revizyonlar yaşanırken bunlardan son halka olan Hakan Atilla'nın istifası ise 'beklenen sürpriz' oldu.

HAKAN ATİLLA AÇIKLADI

Geçtiğimiz gün istifa ettiği yönündeki iddiaları yalanlayan Atilla, dün yaptığı açıklama ile "Kendi rızasıyla" istifa ettiğini açıkladı.

İÇ BASKILAR İSTİFA GETİRDİ İDDİASI

Odatv'de yer alan habere göre, istifanın perde arkasında Atilla'nın AK Partili isimlerin taleplerine direndiği ve bu yüzden özellikle Berat Albayrak’ın tezini yazdığı iddiasıyla hakkında e-postalar bulunan ve en son Varlık Fonu yönetimine de atanan Erişah Arıcan’ın Atilla’ya personel alımı, mevcut personelin iş durumları konusuna baskı yaptığı, hatta işi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şikayete varacak şekilde ileri götürdüğü iddia edilmişti.

Albayrak'ın istifasının ardından ekonomideki revizyon iddialarında sadece 'iç mesele'ler değil 'dış mesele'ler de bulunuyor...

FİNANCİAL TIMES: ABD'YE JEST

Financial Times'ın iddiasına göre ise ABD'de devam eden 'Halkbank Davası'nda bir karar beklenirken bu istifa, "ABD-Türkiye ilişkilerini iyileştirmek için bir jest olabilir" şeklinde yer buldu.

HALKBANK HİSSELERİNDE YÜKSELME

Öte yandan istifanın ardından BİST'te işlem gören Halkbank hisseleri, yüzde 5’in üzerinde değerlenmesi dikkat çekti.