Hadi ve Türkan Abi çifti, 6 ay önce 12 yaşındaki çocukları Ali Abi'yi Şırnak Devlet Hastanesine getirdi. Sol kol ve bacağında güçsüzlük çektiği şikayetiyle hastaneye başvuran küçük çocuğun beyninin sol ön bölgesinde 1,2 kilogram kist olduğu belirlendi. 6 ay boyunca tedavisi süren Ali Abi'nin beynindeki kist yapılan operasyon sonucunda başarıyla alındı. 

''KOLUNU VE BACAĞINI KULLANMAYA BAŞLADI''

Operasyonu gerçekleştiren Op. Dr. Burak Olmaz'ın yaptığı açıklamada, "Yaptığımız tetkiklerde beyninin dörtte ikisini kaplamış bir kistle karşılaştık." dedi. Hastaya acil müdahale edilmesi gerektiğini ve cerrahi müdahalenin risklerini aile ile paylaştıklarını anlatan Olmaz, "Kisti yaptığımız cerrahi operasyonla aldık. Ameliyattan sonra 1,5-2 hafta müşahede sürecimiz oldu. Ondan sonra düzenli takiplerini yaptık. Ameliyattan sonra her iki kolunu ve bacağını kullanmaya başladı, görmesi ve konuşması düzeldi, oyun oynamaya başladı." diye konuştu.

SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Olmaz, hastanın gecikmiş bir vaka olduğunu, daha çok 3'üncü basamak hastanelerde yapılması gereken operasyonu aciliyeti sebebiyle hastanelerinde gerçekleştirdiklerini belirterek, Abi'nin sağlığına kavuştuğunu, arkadaşlarıyla gönlünce oyun oynayabildiğini kaydetti.

 

Polemik Haber