Corona virüsü ile mücadele kapsamında getirilen sokağa çıkma yasağında fırsattan istifade eden balıkçılar avlanmaya devam etti.

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan ve balık çeşitliliği ile bereketli ürün veren Beyşehir Gölü, balıkçıların vazgeçemediği yerler arasında.

Pekçok balıkçı yasaktan muaf olmalarını da fırsat bilerek balık avlamaya devam ediyor.

Ekmek teknelerini döndürmek için çıktıkları balık avından bereketle dönmeyi uman balıkçılardan Volkan Koval, ''Kısıtlamada bize serbestlik getirildi. Bu sayede ekmek teknemizi döndürüyoruz. Zor bir iş ama buna da şükür. Hafta sonlarını fırsata çevirip balığa çıkabiliyoruz'' dedi. 

Beyşehir Gölü; mavi rengi, irili ufaklı adaları, kumsalları, karstik mağaraları, bozulmamış bitki örtüsü ve 651 kilometrekarelik yüzölçümüyle de Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olma özelliğini taşıyor. Gölde başta sazan olmak üzere levrek, kadife, akbalık ve aynalı sazan balık türleri yetişiyor. Göl, bu özelliği nedeniyle de yüzlerce kişiye geçim kaynağı oluyor.

Balıkçılar da corona virüsü tedbirleri kapsamında hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olmalarını da fırsat bilip soğuk havaya rağmen 'vira bismillah' diyerek göle açılıp, avlanmaya devam etti.