Dün gece saatlerinde bildiri yayımlayan ve altında imzası bulunan emekli amirallere karşı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında sabah saat 6 sıralarında gözaltılar yapıldı...

GÖZALTINI EŞİ DUYURDU

Emekli Amiral Cem Gürdeniz’in eşi Rengin Gürdeniz de sosyal medya hesabından "Az önce sabah 6:30 da polisler evimize baskın yaparak Cem’i gözaltına aldılar" mesajı paylaştı.

CHP'Lİ ÖZKOÇ DA PAYLAŞTI

Sosyal medya hesabından bu gözaltı haberini veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Emekli Amiral Cem Gürdeniz evine gelen polislerce gözaltına alındı.  Türkiye için utanç verici bir gün. Biz bu oyunları daha önce de gördük. Vatanseverler dün olduğu gibi bugün de boyun eğmeyecek!" mesajını paylaştı.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR

Öte yandan Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız’ın verdiği bilgilere göre, emekli amirallerden Kadir Sağdıç, Cem Gürdeniz ve Atilla Kezek'in gözaltına alındığı öğrenildi. Ergun Mengi de gözaltına alınan emekli amiraller arasında. Daha önce Ergenekon kumpasından yıllarca hapis yatan emekli Amiral Alaettin Sevim de gözaltına alındı.

İmzacıların 'FETÖ ile irtibatlarının inceleneceği' ve bildiriye öncülük ettiği tespit edilen kişilerin tek tek ifadeye çağırılacağı öne sürülmüştü.