Şikayetlerinin merkezinde, ABD doları ile birlikte bitcoin'i yasal ihale haline getiren son yasa ve ülkenin en kıdemli hukukçuları arasında yer alan Yüksek Mahkeme'deki yargıçların Mayıs ayında görevden alınması vardı. 

'YETER ARTIK!'

Kripto paraların dolar karşılığında değiştiren bir ATM'yi tahrip eden protestocular, başkanın iki dönem görev yapabileceğini ortaya koyan bir mahkeme kararına da tepki gösterdi. 49 yaşındaki protestocu Dora Rivera, "Bu sabah şunu söylemek önemli: Yeter artık! Hükümetin yaptığı küstahlıktır, otoriterliktir" dedi. 

Organizatörün tahminlerine ve bir Reuters tanığına göre, işçi sendikaları, üniversite öğrencileri, sağlık çalışanları, çiftçiler, avukatlar, LGBTQ grupları, yerli topluluklar ve muhalif politikacıların üyeleri de dahil olmak üzere yaklaşık 4 bin 500 kişi sokaklara çıktı.

MEMNUNİYETSİZLİĞE RAĞMEN ANKETLERİ ÖNDE GÖTÜRÜYOR

Protestocular, "Bukele Diktatör" gibi sloganların bulunduğu pankartlar açarak, kutuplaşan 40 yaşındaki liderin istifasını istedi. 28 yaşındaki öğrenci olan Norelbia Arias, "Onun (Bukele) davranış şeklini hiç sevmiyorum, kaprisli bir çocuk gibi" dedi.

Buna rağmen, La Prensa Grafica gazetesinin yakın tarihli bir anketi, Ağustos ayının ikinci yarısında ülke genelinde ankete katılan bin 506 kişinin yüzde 85,7'sinin cumhurbaşkanını onayladığını gösterdi.

Reuters