Danıştay Sekizinci Dairesi'nin 2018'de "Andımız kaldırılamaz" kararının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temyize götürülmesinin ardından dosya, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun önüne gelmiş ve kurul da MEB'in itirazını oy çokluğu ile kabul ederek Danıştay Sekizinci Dairesi'nin yönetmeliği iptal eden kararını kaldırmıştı. Bu kararla birlikte okullarda "Andımızın okullarda okunmaması" uygulamasına devam edilecekti...

BAHÇELİ'DEN SERT ELEŞTİRİ

Kararından ardından özellikle Cumhur İttifakı bileşeni Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) sesler yüklenirken Genel Başkan Devlet Bahçeli, Danıştay'ı çok sert sözlerle eleştirmişti.

ŞİMDİ DE AK PARTİLİ İSİMDEN TEPKİ GELDİ

Cumhur İttifakı'nda çatlak yaratan 'Andımız' konusunda yeni bir tepki de AK Partili Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'tan geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Altınok, şu ifadeleri kullandı:

“Andımız”ı haykıra haykıra söylememiz lazım. “Türk’üm, doğruyum, çalışkanım.” demekten kim gocunur, kim alınır, neden alınır? Devletimizin adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve herkes devletimize vatandaşlık bağıyla bağlıdır. Andımızı gururla okumalıyız, çocuklarımıza okutmalıyız.

Şükür ki bir devletimiz ve bir andımız var. Andımız da Türk milletinin adıdır. Küllerinden doğmuş bir devletiz, bundan gurur duyuyoruz. Bu ülkede yaşayan herkes kardeştir. Herkes Amerikalıyım diyor, Amerika’nın marşını göğsünü gere gere 202 millet söylüyor.

Bizim Andımız hepimizin gururudur, yüz akıdır. Bunu söylemekten şeref ve onur duymalıyız. İnşallah yanlıştan dönülür, milletimizin adı ve kökü çocuklarımızın o güzel seslerinde nidalanmaya devam eder."