Bobby Ghosh'un "Erdoğan’ın siyasi rakipleri sertleşiyor" başlığını kullandığı makalede, Erdoğan'ın, 2020'nin büyük bölümünde Türkiye'deki ekonomik krizden ve AK Parti'nin yaşadığı sıkıntılardan dikkatleri uzaklaştırmak için dış politikada maceracı bir yaklaşım sergilediğini savunuldu.

Makalede "Libya’da, Dağlık Karabağ’da ve Akdeniz’in doğusundaki gerilimler AKP’nin geçen yıl yapılan yerel seçimlerde büyük şehirlerde yaşadığı kayıpları gölgede bıraktı ki özellikle Erdoğan’ın eskiden en 
güçlü olduğu İstanbul en çok utanç yaratanıydı" ifadelerine yer verildi.

Makalede şu ifadeler dikkat çekti:

*Ne yatırımcılar ne de halk artık Erdoğan’ın yeni ekonomik dönemdeki sözlerine inanmıyor. Daha genel olmak gerekirse cumhurbaşkanı ve partisi, aralarında şehirlilerin ve genç muhafazakarların da olduğu büyük seçmen gruplarının güvenini kaybediyor.

*Corona virüs salgını beklenenden daha dayanıklı çıkarken 2021’de ekonomik bir geri dönüş umutlarını da yıkarken muhalefet partileri güç elde etmek için çalışmalara başladı. 
*Erdoğan, onların erken seçim çağrılarını görmezden gelirken siyasi rakiplerinin her yolu denemesi muhtemel.

*Muhalefetin Erdoğan’ın önüne geçme şansı olan kişiler siyasi spektrumun karşıt taraflarındaki iki kadın Meral Akşener ve Canan Kaftancıoğlu. İki kadın daha fazla farklı olamazdı. 64 yaşındaki Akşener, 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerine oturmak istediğini çekinmeden söyleyen ve 2018’de ona karşı mücadele eden bir isimdi.

*48 yaşındaki Kaftancıoğlu ise motorsiklete binen solcu bir feminist imajı sergiliyor. Kaftancıoğlu’nun görüşleri kendi partisi için radikal görülse de AKP’nin İstanbul’daki küçük düşmesinin arkasında olduğu için saygı duyuluyor.

*2018’deki seçimlerde Erdoğan oyların yüzde 53’ünü almış, CHP’nin adayı Muharrem İnce yaklaşık yüzde 31 oy alırken Akşener de oyların yüzde 7’sini almıştı. AKP-MHP ittifakı açıkça parlamentoda zafer ilan etmişti. 
Türkiye’deki ekonomik ve siyasi zemin o zamandan beri çok değişti.

*Erdoğan ve AK Parti zayıfladı fakat statükonun değişmesi için muhalefetin birlikte olduğunu göstermesi gerekiyor. Kazanan koalisyon, Kürtlerin desteğini almadan çok zorlanır fakat onlar Akşener’in milliyetçiliği ya da 
CHP’nin Kürt siyasetçilerin durumuna karşı ses çıkarmamasının da farkında. Yine de Erdoğan 2021’e kariyerinin en güçlü muhalefetiyle karşı karşıya kalarak girerek. 

*Akşener ile Kaftancıoğlu Cumhurbaşkanı ve partisi için eşi benzeri görülmemiş bir ikili oldu.