AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne AK Partili Melih Bulu'yu atamasıyla başlayan protestolar halen devam ediyor. 

Protestolarda gözaltına alınan, tutuklanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 'terörist' suçlamalarıyla karşı karşıya kalan öğrenciler Erdoğan'a bir mektup yazdı. 

Boğaziçi Dayanışması isimli Twitter hesabından paylaşılan mektupta eylemlere devam eden öğrencilerin talepleri sıralandı. 

Ayrıca, Erdoğan'ın dün Cuma Namazı çıkışı yaptığı açıklamada söylediği "Televizyonlarda 'Melih Bulu istifa etsin' diyorlar, yürekleri yetse 'Cumhurbaşkanı da istifa etsin' diyecekler" ifadelerine de yanıt verildi. 

Mektupta, "'Yürekleri yetiyorsa' diye başlayan bir cümle kurmuşsunuz. Cumhurbaşkanını istifaya çağırmak bir anayasal hak mıdır? EVET! O halde bir anayasal hakkı kullanmak ne zamandan beri bir cesaret sorunu oldu?" denildi. 

"Kendi atadığınız rektörü okulda tutacak gücünüz olmadığı için, yeni kurulacak fakültelerle, şişirme kadrolarla ayakta tutmaya çalışmak da pek yüreklice bir tutum olmasa gerek" denilen mektupta, "Bu nedenle yürek konusunda söylediklerinizi ciddiye almıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Boğaziçi Dayanışması tarafından paylaşılan mektubun tamamı şu şekilde: