Cumhuriyet yazarı gazeteci Barış Pehlivan, hakkında 24 ayrı suçtan 1075 yıl üç ay hapis cezası verilen Adnan Oktar'ın ceza evindeyken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya cezaevinden mektup yazdığını öne sürdü.

HAKAN EROL'UN TURNİKE KİTABINA DA DEĞİNDİ

"Hapisteki bir suç örgütü lideri muhalefetten birine mektup yazsa, neler olurdu neler?" diyerek düşüncesini dile getiren Pehlivan, Hakan Erol'un yazdığı Turnike adlı kitapta yer alan iddialara da değindi.

'TAM ÜÇ KEZ...'

Yazısında Soylu'nun gazeteci İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamalarda 'üç kez aynı imada bulunduğu'nu belirttiği durumu değerlendiren Pehlivan, "Bir değil, iki değil, tam üç… İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sözcü’den İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada tam üç kez aynı imada bulundu. 'Özellikle bazı milletvekilleri yapıyor. Onlara acıyorum. Ben kamuoyunda çok şey bilen bir adamım' dedi... 'O tweet atanları görüyorum, bazı milletvekillerini görüyorum' dedi… 'Görevim icabıyla birçok mahrem bilgiye sahibim, doğru mu? Bu meseleyi milletvekili olup da paylaşanlarla ilgili sadece üzülüyorum. Allah muhafaza, en yakınlarında böyle bir şey çıkarsa ne diyeceğiz?' dedi… Haliyle Soylu’nun 'aba altından sopa gösteren' sözlerinin içeriğini hepimiz merak ettik. Bakan Soylu’nun 'görevi icabı' bildiği 'mahrem' bilgiler ne olabilirdi?" ifadesilerini kullandı. 

Pehlevan'ın yazısından ilgili bölüm şu şekilde:

"Kafam karışık dolaşırken, meseleyi sorduğum biri “Adnan Oktarcıların arşivi olmasın!” dedi. “Nasıl yani!” dedim. “Oktar’ın Soylu’ya yazdığı mektubu oku, anlarsın” dedi. Bir kez daha “Nasıl yani!” dedim.

Malum, şundan topu topu 7 ay önce Adnan Oktar ile aynı hapishanedeydim. Merak edip mektubun peşine düştüm. Sahiden silahlı suç örgütü yöneticiliğinden geçen aylarda hüküm giyen Oktar, Soylu’ya cezaevinden bir mektup yazmış.

Gazeteci Hakan Erol’un yazdığı “Turnike” kitabında okumuştum. Oktar’a operasyonun yapıldığı 11 Temmuz 2018 sabahı, kediciklerden biri, Soylu’nun makamına ulaşmış, acil yardım istemişti.

Ama meğer devamı da varmış. Oktar cezaevine girdikten sonra da Bakan Soylu’ya mektupla haber göndermiş. Çeşitli konulardan bahsettikten sonra demiş: “Bu bilgileri, dijital bilgi depomuzdan polis aldı; oradan bilgilenebilirsiniz.” Yani… Kendi ifadesiyle “görevi icabı” elinin altında polis ve jandarma olan Soylu’nun pek çok “mahrem” bilgiyi bilmesi doğal. O bilmeyecek de ben mi bileceğim! Ama yine de hapisteki bir suç örgütü lideri muhalefetten birine mektup yazsa, neler olurdu neler? İçimden geçirdim, gitti…"